Ishockey-verdenen er i chok.

Den tidligere NHL-spiller Adam Johnson er død efter en af de mest skrækkelige ulykker nogensinde i ishockey-historien.

Lørdag aften var den 29-årige amerikaner i aktion for sin klub, Nottingham Panthers, i den bedste engelske række mod Sheffield Steelers.

Her blev de omkring 8.000 tilskuere i Sheffield vidne til en frygtelig tackling, som nu har kostet Adam Johnson livet, hvilket er bekræftet af han mor og flere britiske medier.

I en kampsituation, hvor flere spillere var i fuld fart, blev den amerikanske ishockey-stjerne ramt af modstanders skarpe skøjte på halsen i et skrækkeligt sammenstød.

På en video af episoden, som ikke kan anbefales at se, og som også bliver fjernet fra de sociale medier i disse timer, ser man Johnson begynde at skøjte, mens han tager sig til halsen efter sammenstødet, hvor blodet strømmer ned på isen. 

Efterfølgende forsøger han at skøjte ud til siden af banen, men han falder om.

Kampen afbrydes og han får hjælp på isen af lægestab og personale, inden han køres på hospitalet. Men hans liv stod ikke til at redde, og er her søndag morgen meldt død som følge af sine skader på halsen.

Kampen blev naturligvis afbrudt og både tilskuere, spillere og alle andre i skøjtearenaen var i chok over den grufulde hændelse, som altså nu har fået det værste udfald. Flere græd og sågar besvimede over synet, beskriver øjenvidner.

Adam Johnson har en lang karriere bag sig. Fra 2018 til 2020 fik han kampe i NHL for Pittsburgh Penguins. Derudover har han spillet i eksempelvis Malmö Redhawks, inden han i år skiftede til Nottingham Panthers.

Overalt i ishockey-miljøet sendes der varme tanker til ishockeyspilleren på de sociale medier.

»Jeg mistede halvdelen af mit hjerte i dag. Elsker dig for evigt, Munch,« skriver Adam Johnsons mor, Kari Johnson, på Facebook.