Herning vandt 10-2 over Hvidovre, mens Aalborg Pirates tabte til Frederikshavn White Hawks efter forlængelse.

Herning Blue Fox viste tirsdag aften forskellen på top og bund i Metal Ligaen i ishockey.

Topholdet vandt hele 10-2 ude over Hvidovre, der er næstsidst i ligaen.

Første periode endte 1-1, efter at Hvidovre var kommet foran, men i anden periode satte Herning tingene på plads med fem mål, uden at Hvidovre kunne svare igen.

Topholdet udbyggede føringen til 9-1 i tredje periode, inden hjemmeholdet fik sat en reducering ind.

Til sidst scorede Herning endnu en gang, så holdet blev noteret for et tocifret antal scoringer.

Med sejren har Herning 50 point for 23 kampe, syv point flere end Aalborg Pirates.

Ligaens nummer to tabte efter forlængelse 2-3 ude til Frederikshavn White Hawks i det nordjyske derby.

Herlev Eagles tabte 2-4 hjemme til Esbjergs mestre, mens Rødovre Mighty Bulls vandt 6-3 ude over Rungsted.

Sønderjyske sejrede 5-2 hjemme over Gentofte.

Herlev Eagles indtager sidstepladsen med ni point, et point færre end Hvidovre.