Både Herning, Gentofte og Sønderjyske udlignede til 1-1 i kvartfinalerne. Odense vandt igen og er på 2-0.

Gentofte. Som vinder af grundspillet i Metal Ligaen i ishockey valgte Aalborg Pirates først af alle sin kvartfinalemodstander.

Men hvis nordjyderne havde regnet med, at Gentofte Stars ville blive en let mundfuld at sluge, tog de fejl.

I søndagens anden kamp i kvartfinaleserien vandt Gentofte nemlig 3-1 på egen is og udlignede dermed til 1-1.

Grundspillets nummer seks grundlagde sejren med to mål i første periode, hvor finnerne Marko Virtala og Joonas Riekkinen var på pletten.

Gentofte kom også på 3-0 kort inde i anden periode, før Aalborg kom på tavlen.

Tredje periode sluttede målløs.

I alt havde Gentofte 28 skud på mål mod gæsternes 20 afslutninger.

Også i Herning vandt de undertippede. Her vandt grundspillets nummer syv med 3-2 over treeren Frederikshavn White Hawks efter forlænget spilletid og udlignede dermed også til 1-1 i serien.

Lasse Lassen bragte Herning Blue Fox foran efter knap syv minutter i første periode.

I anden periode bragte gæsterne balance i regnskabet, før unge Oliver Gatz Nielsen sendte Herning på 2-1.

I tredje periode trykkede Frederikshavn på for en udligning, og den kom i powerplay efter knap ni minutter, da canadieren Jeff Ulmer fra fjerdekæden fik pucken i nettet til 2-2 til stor fortrydelse for hovedparten af de 3642 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

De havde fået gratis entré og fik altså en afgørelse i forlænget spilletid oveni.

Her udløste Lasse Lassen Hernings sejrsjubel efter 15 minutter og 44 sekunder.

Også i Rungsted lurede overraskelsen, da grundspillets nummer otte førte 2-1 over Odense Bulldogs til få minutter før tid.

Odense, som sluttede på andenpladsen i grundspillet, kom dog stærkt tilbage og vandt 4-2 efter tre mål i løbet af de sidste to minutter og 29 sekunder.

Dermed fører Odense 2-0 i kvartfinalerne.

I opgørene mellem Sønderjyske og den forsvarende mester, Esbjerg Energy, er stillingen 1-1 efter sønderjysk 3-1-sejr søndag.

Kvartfinalerne spilles som bedst af syv kampe.