Det kunne være blevet den helt store fest for det nye medlem af Hall of Fame, Rungsted Ishockeys cheftræner, Per Holten Møller.

Havde det ikke være for en enkelt 'detalje'.

Holten Møller & co. måtte fredag aften se sig slået af det hold, nordsjællænderne nødigst vil tabe til, arvefjenden Rødovre Mighty Bulls.

I en dramatisk straffeslagskonkurrence faldt afgørelsen i sjette runde med Mikkel Højbjerg som matchvinder.

Rødovre Mighty Bulls' 3-2 sejr var i orden efter spillemæssig overvægt i tredje periode.

Per Holten Møller, 63, er en legende i den nordsjællandske klub og i dansk ishockey og den femte, som optages i Danmarks Ishockey Unions Hall of Fame. De første fire er Jesper Duus, Heinz Ehlers, Jens Nielsen og Jørgen Hviid.

Nr. 6 i ishockeyens æresgalleri bliver Frits Nielsen. Han indlemmes i det eksklusive selskab, når hans moderklub, Herning Blue Fox, søndag aften i Kvik Hockey Arena møder Aalborg Pirates.

Per Holten Møller debuterede på Rungsteds førstehold som 15-årig og spillede sin første VM-turnering tre år senere.

Han sluttede på landsholdet i 1985 som indehaver af landskamprekorden med 159 kampe med løven på brystet og elleve VM-turneringer i bagagen.

Han var en hårdtarbejdende, bundsolid og intelligent back med stor spilforståelse. I 1976 blev han kåret som VMs bedste back i C-gruppen, og i 1977 valgtes han til 'Årets Spiller' i den danske liga.

I rundt regnet et kvart århundrede har aftenens hovedperson været en af Danmarks bedste trænere. Han var landstræner i fem år og førte landsholdet til sejren i C-gruppen i 1991, og han var manden bag Rungsteds danske mesterskab i 2002.

Når man kender Per Holten Møller og det gigantiske hjerte, er banker i hans hockeybryst, bliver man ikke overrasket, hvis han også er med på et eller andet trænerniveau om 10 år i dén klub, der har været langt mere end halvdelen af hans liv.

Rødovre Mighty Bulls' Martin Højbjerg åbnede scoringen efter 72 sekunder og udlignede til 2-2 midt i anden periode.

I mellemtiden havde veteranen Erik Hjalmarsson udlignet og Nikolaj Rosenthal bragt Rungsted Ishockey på 2-1 i en spændingsmættet og livlig fight mellem to offensivt spillende hold.

Andre resultater fra Metal Ligaen:

Rungsted Ishockey-Rødovre Mighty Bulls 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Esbjerg Energy-Sønderjyske 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 1-4 (0-3, 1-1, 0-0)

Gentofte Stars-Frederikshavn White Hawks 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0)

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 3-5 (0-0, 2-2, 1-3)

Andre læser også