Det danske ishockeylandshold tabte for anden gang på få dage til Sverige i forberedelserne til VM.

Rødovre. Danmarks ishockeylandshold spillede en god periode mod Sverige, men det endte med et klart dansk 1-5-nederlag i lørdagens VM-test i Rødovre.

Især svenskernes 19-årige Lias Andersson sprudlede, og det offensive stortalent slog allerede til efter fire minutters spil med målet til 1-0.

Der var generelt åbent hus i det danske forsvar i første periode, og to minutter senere fordoblede Sveriges Olle Liss føringen.

Det blev endnu værre for Danmark, da Jacob Nilsson øgede til 3-0 efter 12 minutter. Det lignede en dansk ydmygelse på dette tidspunkt af kampen.

Men danskerne fik lukket hullerne i forsvaret i den næste halve times tid af kampen, og det var positivt forud for VM-slutrunden på hjemmebane i maj.

Især i anden periode vandt Danmark langt flere nærkampe og tilspillede sig også flest chancer og skud.

Det førte til en reducering til 1-3 af Thomas Spelling, som var hurtig til at opsnappe pucken bag mål og få listet den i nettet.

Fire minutter inde i tredje periode viste Sverige igen klasseforskellen, da Lias Andersson drev gæk med det danske forsvar og assisterede Dennis Everberg ved 4-1-målet.

Sverige scorede endnu et mål kort efter, men derefter blev der ikke scoret yderligere.

Mads Eller udgik i øvrigt i tredje periode, da en svensk spiller landede ovenpå danskeren efter en nærkamp.

Nederlaget var det andet til Sverige på dage, da Danmark tabte 1-4 til svenskerne torsdag aften.

Danmark åbner VM 4. maj med gruppekampen mod Tyskland. Inden da forbereder Danmark sig til VM med flere testkampe.