Den mangeårige svenske sportsvært Marie Lehmann taler nu ud om den dødstrussel, der blev rettet mod hende sidste år.

51-årige Marie Lehmann har i mange år været vært for SVTs ishockey-transmissioner, ligesom hun også har stået i spidsen, når den svenske public service-station har vist atletik. Desuden er hun vært for de aktuelle nyheder 'Sportnytt' og 'Sportspegeln'.

Og det er åbenbart farligt at være så eksponeret, som hun er i de svenske medier. I hvert fald har den populære vært også tiltrukket sig opmærksomhed fra en højst uvelkommen kant. Forud for sidste års Idrætsgalla fik en særdeles ubehagelig besked.

»Jeg blev truet på livet lige inden gallaen. Truslen kom til tv-sporten, og der stod både hvornår og hvor henne, at det skulle ske. Og hvilken fremgangsmåde. Man vidste præcis, hvornår det skulle ske, og truslen var rettet personligt mod mig,« fortæller Marie Lehmann i et interview med Expresssen.

»Der gik et stort apparat i gang, min familie og jeg blev tvunget til at bo på hotel, og vores hjem blev bevogtet af politiet. Jeg var ikke så bange, når det gjaldt mig selv, men man har jo andre at tænke på. Det er svært at sætte ord på, men mest var det bare meget ubehageligt. Man indser, at man ikke forstår noget som helst af hvordan, at verden fungerer.«

Da Lehmann gik scenen i den store indendørsarena Globen i Stockholm under Idrætsgallaen, var der civile politibetjente på, og hvis hun skulle vælge at sige fra i sidste øjeblik, stod der en kollega parat til at overtage tjansen.

»Det gik godt, jeg klarede det. Politiet er helt overbeviste om, at jeg blev truet, fordi jeg er en offentlig person. Formentlig er det bare en, som har slået ned på fjernsynet og så har valgt mig,« siger Marie Lehmann, som stadig har oplevelsen siddende i kroppen.

»Jeg har forsøgt at lægge det bag mig et skridt ad gangen. Men det er kommet tilbage nu, hvor det er den samme tid på året,« siger Marie Lehmann, som tidligere i år er blevet skilt fra sin mand gennem 28 år, Tommy Lehmann, der har en karriere som professionel i NHL bag sig.

Andre læser også