Esbjerg blev banket stort, da vestjyderne gæstede Metal Ligaens førerhold, der vandt for niende gang i træk.

Ishockeyherrerne fra Rungsted Seier Capital har været fuldstændig suveræne i denne sæson i landets bedste række.

Torsdag aften hentede ligaens suveræne førerhold den 19. sejr af 22 mulige, da Rungsted på egen is besejrede Esbjerg Energy med 6-2.

Nordsjællænderne har dermed slået et hul på 14 point til de nærmeste forfølgere fra Sønderjyske og Aalborg Pirates.

Tyler Fiddler og Rasmus Thykjær bragte hjemmeholdet i front med 2-0 i første periode, inden de vestjyske gæster kom bedre med i anden periode.

Her fik Esbjerg reduceret til 1-2 ved Nik Andersen, inden svenskerne Marcus Olsson og Robin Bergman øgede Rungsteds føring til 4-1.

Esbjergs Mark Delago fik pucken i mål til 2-4, inden spillerne løb ud til tredje og sidste periode, hvor endnu en svensker - Robin Bergman - hurtigt gjorde det til 5-2 for Rungsted.

Kort efter scorede Nikolaj Murholt Rosenthal hjemmeholdets sidste mål til slutresultatet 6-2.

Rungsted topper Metal Ligaen med 56 point foran Sønderjyske og Aalborg Pirates med 42 hver. Det nordsjællandske førerhold har dog spillet henholdsvis en og to kampe mere end de to nærmeste forfølgere.