Lyt til artiklen

Selv om Oliver Bjorkstrand gerne ville have spillet, var han alligevel tilfreds med at sidde på tilskuerpladserne til russerkampen.

»Jeg tror, at det er meget godt at slappe lidt af og vente med at spille til fredag (USA, red.),« siger han.

Det 20-årige supertalent havde været undervejs den halve jord rundt fra Portland i USAs nordvestlige hjørne og kom via Katowice til CEZ Arena i Ostrava ti minutter inden kampstart.

Mens han hang i luften, afslog IIHF at give ham dispensation til at spille mod Rusland, da han mindst to timer inden kampen skulle have vist sit pas og skrevet under på registreringen.

Det viste sig nu at være lige meget. Han kunne alligevel ikke have nået at være fremme i tide, da flyet var forsinket.

Selv om måltyven Oliver Bjorkstrand har scoret imponerende 143 point (76 mål og 67 assist) i 76 kampe i WHL, er han indstillet på, at senior-VM er noget helt andet.

»Det er større, stærkere og bedre spillere, jeg møder her, og jeg skal også vænne mig til den store bane. Jeg vil kæmpe så meget, jeg kan og hjælpe holdet med at vinde kampe,« siger han.

Oliver Bjorkstrand er spændt på, hvem Janne Karlsson sætter ham sammen med under træningen torsdag eftermiddag.

»Jeg ved ikke, hvor han vil bruge mig, men har selvfølgelig tænkt lidt på det,« siger han.

BTs gæt er, at den kommende NHL-spiller i Columbus Blue Jackets skal spille i tredjekæden med Morten Green. Vi tror ikke, Janne Karlsson vil ændre første- og andenkæden.

Da Oliver Bjorkstrand og landstræneren mødtes i CEZ Arena, var det første gang, de hilste på hinanden.

»Jeg kunne kende ham på Patrick (Olivers storebror, red.). De ligner hinanden,« ler Janne Karlsson.