Den 21-årige nordjyde var torsdag aften med til at sænke Frans Nielsens tidligere holdkammerater fra New York.

New York City. Nordjyske Nikolaj Ehlers lavede torsdag aften sit sæsonpoint nummer 57 og 58 i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Dermed tangerede han Frans Nielsens danske pointrekord fra sæsonen 2013/14, hvor Nielsen spillede for New York Islanders.

Meget symbolsk var det netop New York Islanders, der torsdag tog imod Nikolaj Ehlers' Winnipeg Jets.

Og selv om hjemmeholdet kom bedst fra start i kampen og bragte sig foran efter blot 38 sekunder, så viste Ehlers og Winnipeg Jets sig for stærke for Frank Nielsens tidligere holdkammerater.

21-årige Ehlers var selv hovedmanden bag det udlignende mål efter ni minutters spil. Med fart i skøjterne og tydeligvis fuld af selvtillid lykkedes det den unge forward at løsrive sig fra sin oppasser i højre side af banen.

En hurtig vending bragte ham fri foran mål, og sigtekornet var kun marginalt fejljusteret, så hans skud prellede af på målets sammenføjning.

Heldigvis for Winnipeg stod Bryan Little klar til at prikke riposten ind til 1-1 efter det flotte forarbejde fra Ehlers.

Og næsten efter samme opskrift stod Ehlers også for forarbejdet til 2-1-målet kort før første periodes udløb.

Fra egen forsvarszone piskede danskeren ned langs Winnipegs højre side i et powerplay og skar ind i banen.

New Yorks forsvar kom aldrig på plads i den hurtige kontra, og igen var det Bryan Little, der kunne bugsere pucken i målet efter Ehlers' forarbejde.

Winnipeg Jets scorede yderligere to gange, inden det lykkedes New York Islanders at reducere til kampens resultat 2-4 et minut inde i tredje periode.

Nikolaj Ehlers' 58 point i denne sæson består af 22 mål og 36 assist.

Frans Nielsen lavede i sæsonen 2013/14 25 mål og 33 assist for New York Islanders.

Også en anden NHL-dansker, målmanden Frederik Andersen, havde en fin aften, da han holdt sit bur rent i Toronto Maple Leafs' overbevisende 5-0-udesejr over Tampa Bay Lightning.

Andersen reddede samtlige hjemmeholdets 33 skudforsøg, blev kåret som kampens bedste spiller og kunne notere sæsonens fjerde rene bur.