Oliver Bjorkstrand viste i sin VM-debut, hvorfor han regnes for et af verdens største ishockeytalenter, men det var desværre ikke nok for Danmark, der tabte med 1-0 til USA.

Og helt tilfreds var Oliver Bjorkstrand da heller ikke efter kampen i Tjekkiet.

»Jeg må være lidt skarpere næste gang,« sagde han som en kommentar til de mange chancer, han havde.

»Jeg skulle have sat nogle af dem ind, men det var også en god målmand (Connor Hellebuyck, red.). Han er bedre end dem, jeg spiller med til daglig. Det var en fantastisk oplevelse at spille for så mange tilskuere. Men jeg ærgrer mig over, at vi ikke scorede og fik point. Det kunne vi godt have fortjent.«

Oliver Bjorkstrand blev kåret som bedste danske spiller, men lod en stor del af æren gå videre til Jesper "Zlatan" Jensen og storebror Patrick.

»To gode spillere. Det var dejligt at spille sammen med dem,« sagde han.

Patrick Bjorkstrand: »Hele holdet spillede godt. I morgen tager vi næste skridt mod Norge. De kan ikke lide os, og vi kan ikke lide dem. Dem skal vi score på.«

Oliver Lauridsen: »Vi arbejder hårdt og er med hele vejen i dag. Det er synd, vi ikke får point.«

Tre chancer på tre minutter i en opløftende første periode kunne have bragt Danmark foran.

Oliver Bjorkstrand var tæt på at få ram på en hoppende returpuck tæt under mål, Jesper "Zlatan".

Jensen ramte overkanten af overliggeren fra en spids vinkel, og han var kort efter på færde igen med en farlig styring på en pasning fra Thomas Spelling i powerplay.

Tænk, hvis Oliver Bjorkstrand havde scoret efter syv minutter i sin debut. Og så for øjnene af Columbus Blue Jackets' cheftræner, Todd Richards, der er i Ostrava som cheftræner for USA. Mon ikke han rykker den unge dansker op på NHL-holdet i næste sæson.

Godt set af Janne Karlsson at sætte Oliver Bjorkstrand sammen med storebror Patrick og Jesper "Zlatan" Jensen. Superkæden var lynende hurtig og farlig og en fryd for øjet.

I WHL havde Oliver Bjorkstrand garanteret scoret på mindst tre-fire af sine mange store chancer.

USA dominerede anden periode med en skudstatistik på 18-6, men scorede kun ét mål, signeret Frans Nielsens holdkammerat i New York Islanders, Brock Nelson, som kørte rundt om målet og overlistede Sebastian Dahm.

Det var femte gang, Danmark mødte USA i VM, og stillingen er nu 3-2 til USA. Af verdens største ishockeynationer er USA dem, Danmark har den bedste statistik mod. Sejrene i Finland i 2003 og Tyskland i 2010 står med flammeskrift i bøgerne.

Flere hundrede danske supportere satte herligt kolorit på den fyldte CEZ Arena, og mange af dem hilste efter kampen på de danske spillere foran spillerhotellet hundrede meter fra hallen, klappede dem på ryggen og fik autografer og taget selfies.

En god tradition med mødet mellem spillerne og de danske tilskuere under VM-turneringerne.