Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Patrick Bjorkstrand kunne sidde i Kina nu og gøre klar til alle ishockeyspilleres drengedrøm – et OL.

Hvor lillebror og NHL-stjerne Oliver blev tvunget til afbud, har Aalborg-spiller og storebror Patrick selv valgt once in a lifetime-oplevelsen fra.

Den 29-årige Patrick er nemlig far til en tre måneder gammel dreng, og det trumfede drengedrømmen.

»Det er jo OL og det største på mange punkter, men med en dreng på snart tre måneder var det noget, jeg havde tænkt på i et stykke tid.«

Patrick Björkstrand (tv.) i landsholdstrøjen i 2015 under A-VM.
Patrick Björkstrand (tv.) i landsholdstrøjen i 2015 under A-VM. Foto: LASZLO BALOGH
Vis mere

Sådan sætter Aalborg Pirates-spilleren selv ord på sit afbud til det, langt de fleste sportsudøvere ville give deres højre arm eller ben for – afhængig af sportsgrenen.

»Selvfølgelig har det ikke været nemt. Men det har været for usikkert med corona, og hvad der er af regler i Kina for selvisolering,« uddyber han om beslutningen om ikke at sidde i Beijing og varme sig ved den olympiske vinterild netop nu.

Faderskabet er større end OL for forwarden.

»Som atlet kan det godt være svært at være nybagt far, og det ved min kone også godt. Selvfølgelig, jeg er glad og stolt over at være far lige nu, og det betyder sindssygt meget for mig,« siger han om tilværelsen.

Men det var ikke kun for Patricks egen samvittigheds skyld eller for sønnikes, at han meldte fra til landstræner Heinz Ehlers. Faktisk er OL-afbuddet også sket af hensyn til Bjorkstrands kone.

Patrick Björkstrand i nærkamp med en Rungsted-spiller for sit hold Aalborg Pirates. Aalborgenserne får også glæde af forwarden under OL, da han har takket nej til landsholdet.
Patrick Björkstrand i nærkamp med en Rungsted-spiller for sit hold Aalborg Pirates. Aalborgenserne får også glæde af forwarden under OL, da han har takket nej til landsholdet. Foto: Thomas Sjørup
Vis mere

Den øjeblikkelige nummer fire på pointlisten i Metal Ligaen er nemlig gift med en kroat, som han mødte under sit ophold i hovedstadsklubben Zagreb.

Med en søn på vej valgte de at slå sig ned i Aalborg og skrive en – i ishockey – ualmindelig lang kontrakt på fire år.

»Min kone har betydet meget for mig, så OL-afbuddet har ikke været så svært, som man skulle tro. Udefra kan det ligne en kæmpe beslutning, men den har føltes rigtig,« fortæller Patrick Bjorkstrand.

»Så det har været for hendes skyld også, hun står jo alene med det. Havde hun haft sin mor og far hér i Aalborg, så …« siger familiefaren, der er faldet godt til i Aalborg.

Patricks lillebror, Oliver Björkstrand, er blevet 'snydt' for sit OL med landsholdet, da NHL-stjernen fra Columbus sammen med resten af NHL ikke har fri til at drage til Beijing.
Patricks lillebror, Oliver Björkstrand, er blevet 'snydt' for sit OL med landsholdet, da NHL-stjernen fra Columbus sammen med resten af NHL ikke har fri til at drage til Beijing. Foto: Patrick Smith
Vis mere

På isen har det også givet pote, for med 36 point i 32 kampe trives forwarden hos Aalborgs pirater. Og derfor var der bud fra den aalborgensiske landstræner, Heinz Ehlers, som pludselig stod i en kattepine, da NHL nægtede hockeyens største stjerner – heriblandt Oliver Bjorkstrand – deltagelse i OL.

»Efter det blev offentliggjort, at spillerne derovre ikke ville være tilgængelige, blev jeg kontaktet af Heinz og blev en del af bruttotruppen. Men der meldte jeg fra med det samme,« siger han og forklarer, det skete i stor respekt for både landstræneren og landsholdet.

Og lillebror er ikke sur over, du ikke griber en chance og en drøm, der blev taget fra ham?

»Haha, nej, det har været helt okay med brormand. Der er mange juleaftener, som jeg ikke har holdt med sin familie. Oliver er jo i den samme livsstil. I NHL rejser de meget, så han forstår godt beslutningen,« siger Patrick Bjorkstrand.

Havde OL ikke været i Kina, men Europa – eksempelvis Milano, hvor næste OL afholdes om fire år – havde det måske set anderledes ud.

»Så har jeg noget motivation og noget at arbejde frem mod,« siger han og tilføjer grinende, at der også er kortere til Kroatien og konens familie derfra.

29-årige Patrick og Oliver på 26 med den amerikanske Herning Blue Fox-legende Todd Bjorkstrand som far kan håbe på, at once in a lifetime bliver twice for Danmarks ishockeylandshold.

»Det kan være om fire år, at Oliver og jeg kan spille OL sammen,« slutter Patrick Bjorkstrand.

Andre læser også