Aalborg Pirates var foran med 2-0, men endte med at tabe 2-4 ude til Sønderjyske i Metal Ligaen.

Vojens. Sønderjyskes ishockeyherrer har haft en vanskelig sæson med mange skuffende nederlag, men fredag kom en af de sejre, der luner ekstra meget.

Hjemme mod Aalborg Pirates var Sønderjyske bagud 0-2, men vendte det truende nederlag til en sejr på 4-2.

Aalborg kom foran 1-0 allerede tre minutter inde i første periode ved Martin Højbjerg, der var hurtigst over en ripost.

Olivier Hinse fordoblede føringen seks minutter senere, og det lignede en nordjysk sejr i Vojens.

Men Sønderjyske svarede flot tilbage halvvejs inde i anden periode, og Derek Damon reducerede til 1-2 på et hårdt og præcist skud.

Søren Dau Mortensen nåede at udligne til 2-2 et minut før anden periodes udløb.

Og i tredje periode scorede Jace Coyle til 3-2 for Sønderjyske med ni minutter tilbage i kampen.

Hjemmeholdets Tyler Fiddler cementerede sejren i et tomt bur to sekunder før tid.

Julian Jakobsen, der assisterede ved Aalborgs to mål i første periode, var utilfreds med holdets indsats i de to sidste perioder.

- Vi stoppede med at spille ishockey. Jeg ved ikke, hvad der gik galt efter første periode. Vi stoppede med at spille.

- Det er frustrerende, men vi må op på hesten igen, siger Julian Jakobsen til TV2 Sport.

Sønderjyske-træner Dan Ceman roste omvendt sit hold for at vise god moral trods en forfærdelig start på kampen.

- Vi fik ikke den start, vi ønskede. Men vi kom langsomt tilbage i kampen. Vi blev mere aggressive, og vi fik troen tilbage og publikum med os.

- Alle var meget fokuserede både på bænken og isen, siger Dan Ceman til TV2 Sport.

Sønderjyske er dog fortsat et godt stykke fra top-6, der går direkte videre til slutspillet. Holdet er nummer ni med 44 point efter 36 kampe.

Aalborg er fortsat nummer to i rækken med 65 point efter 36 kampe.

Rødovre Mighty Bulls vandt 2-1 ude over Frederikshavn White Hawks, som ellers kom foran 1-0 efter fem minutter ved lettiske Roberts Jekimovs.

Jannik Karvinen udlignede til 1-1 under power play seks minutter inde i anden periode, mens Thomas Olsen stod for den afgørende scoring for Rødovre lidt over et minut senere.

Frederikshavn er placeret på tredjepladsen i Metal Ligaen med 63 point efter 36 kampe. Rødovre har 58 point på femtepladsen efter 35 kampe.

I de øvrige fredagskampe vandt Rungsted med hele 5-0 hjemme over Odense, mens Gentofte slog Herlev 3-0 på udebane. Endelig vandt Esbjerg med 4-1 ude over Hvidovre.