Sønderjyske vandt topkamp ude over Rungsted, som ellers havde vundet 11 kampe i træk.

Rungsted Seier Capital har længe været et urørligt tophold i Metal Ligaen.

Men søndag eftermiddag tabte Rungsted med hele 2-5 hjemme til Sønderjyske.

Rungsted havde inden nederlaget ikke tabt en ligakamp siden 26. oktober, hvor holdet tabte 2-6 ude til Aalborg Pirates.

Siden havde Rungsted vundet hele 11 kampe i træk, heriblandt to kampe mod Hvidovre, som siden er gået konkurs og har trukket sig fra Metal Ligaen.

I søndagens opgør kom Sønderjyske bedst fra start, da Mads Lund bragte udeholdet foran med 1-0 i første periode.

Sønderjyske-profilen Steffen Frank fordoblede føringen fire minutter inde i anden periode, mens canadiske Jordan Pietrus øgede til 3-0 senere i samme periode.

I tredje periode reducerede hjemmeholdets Nikolaj Rosenthal til 1-3, og det skabte for en kort stund lidt spænding.

Sønderjyske scorede dog siden to gange ved først Mads Lund og siden T.J Moore, og så var kampen reelt lukket.

Det lykkedes Rungsted-spilleren Charles Sarault at pynte lidt på resultatet kort før tid, men nærmere end 2-5 kom hjemmeholdet ikke.

Rungsted fører Metal Ligaen med 51 point efter 22 kampe, mens Sønderjyske med sejren er kommet lidt tættere på duksen med 44 point på andenpladsen.

I søndagens tidlige kamp vandt Rødovre Mighty Bulls med 4-3 hjemme over Aalborg, mens Herning Blue Fox senere vandt 5-2 hjemme over Herlev Eagles.

I den fjerde og sidste søndagskamp vandt Esbjerg Energy med 4-1 hjemme over bundholdet Odense Bulldogs.