Canadieren Charlie Sarault blev helten med et mål på straffeslag, da Rungsted vandt 7-6 ude over Esbjerg.

Ishockeyherrerne fra Rungsted Seier Capital puster Aalborg Pirates i nakken i Metal Ligaens top.

Søndag spillede Rungsted sig op på samme pointantal som nordjyderne, 66,5 point, ved at vinde topkampen over Esbjerg med 7-6 efter straffeslag. Den ordinære kamp endte 6-6.

Aalborg bevarer dog førstepladsen, da holdet er bedre indbyrdes i kampene mod Rungsted.

Det nordsjællandske hold kunne ellers have taget førstepladsen med en sejr i ordinær tid, og længe så det også ud til at lykkes.

De første 40 minutter i Esbjerg bød på fem scoringer og en 3-2-føring til hjemmeholdet, før kampen så ud til at tippe i en vanvittig tredje periode.

Med tre scoringer i træk kom Rungsted på 5-3 og siden 6-4, før Christian Wejse og Jannik Christensen med to mål i løbet af kampens sidste tre minutter fik fremtvunget overtid.

Her blev der ikke scoret, og derfor skulle opgøret afgøres i straffeslag. I den disciplin var Rungsted-canadieren Charlie Sarault den eneste, der scorede.

Esbjerg ligger nummer tre i rækken med 64 point.

I søndagens øvrige to kampe i Metal Ligaen vandt Sønderjyske med 4-2 ude over Herlev Eagles, mens Herning Blue Fox bankede bundholdet Odense Bulldogs med 5-1.

Frederikshavn White Hawks skulle have haft besøg af Rødovre Mighty Bulls søndag, men det opgør blev aflyst på grund af et coronaudbrud i Rødovres trup. Aflyste kampe resulterer i halvandet point til hvert hold.