De forsvarende NHL-mestre kunne ikke følge op på onsdagens overbevisende sejr over Boston Bruins.

Pittsburgh. Lars Eller og resten af Washington Capitals indkasserede torsdag sæsonens første nederlag i verdens bedste ishockeyliga, NHL, efter at holdet onsdag vandt 7-0 over Boston Bruins.

Det skete, da de forsvarende mestre var på besøg hos Pittsburgh Penguins, der sendte hovedstadsklubben hjem med et nederlag på 6-7 efter overtid.

Lars Eller, der sidste sæson afgjorde Stanley Cup-finalen med sit afgørende mål i kamp fem, fik godt 12 minutter på isen for Washington Capitals.

Trods seks scoringer til udeholdet blev danskeren ikke noteret for point i kampen. Det blev i stedet hjemmeholdets Jamie Oleksiak, der først kom på scoringstavlen efter halvandet minut af første periode.

Føringen holdt dog kun få minutter, da Jakub Vrana først udlignede, og Brooks Orpik siden bragte udeholdet foran 2-1 efter fire minutters spil.

Derefter bølgede kampen frem og tilbage, men i starten af tredje periode så Penguins ud til at sætte kurs mod sejren, da Evgeni Malkin bragte hjemmeholdet foran 6-4.

To hurtige scoringer af T.J. Oshie bragte dog balance i regnskabet, og da der ikke blev scoret yderligere i den ordinære spilletid, måtte kampen afgøres i overtid.

Her viste hjemmeholdet størst kølighed, og Kris Letang blev den store helt i Pittsburgh, da han sendte pucken i mål efter et minut og 20 sekunder af den forlængede spilletid.

Flere andre danskere var i aktion natten til fredag. Blandt andre Nikolaj Ehlers hos Winnipeg Jets, som vandt overbevisende med 5-1 ude over St. Louis Blues.

Sidste sæsons mest scorende NHL-dansker var placeret i tredjekæden og blev hverken noteret for mål eller assist.

I Detroit måtte Frans Nielsen se sig slået af landsmanden Oliver Bjorkstrand, der sammen med Columbus Blue Jackets vandt med 3-2 efter forlængelse.

Overtidsnederlag blev det også til Mikkel Bødker i debuten for Ottawa Senators, som blev dukket med 4-3 af Chicago Blackhawks.