De har meget til fælles, Bjorkstrand-brødrene. Det gnistrende talent, det sublime skøjteløb, de kreative evner og viljen til at vinde. Men Patrick, 22, og Oliver, 20, er også meget forskellige.

»Oliver er en rigtig målscorer. Han er farlig, hver gang han er på isen. Jeg er mere defensivt orienteret. Jeg er lidt større og fysisk stærkere end Oliver og mere en puckfordeler. Vi supplerer hinanden godt,« siger Patrick Bjorkstrand.

Også uden for isen er der forskel på brødrene.

»Oliver er stille og rolig. Han har nok vores mors personlighed på det punkt. Jeg har min fars temperament og fandenivoldskhed. Men Oliver og jeg er begge fightere på isen,« siger storebror Patrick

Faderen er den legendariske spiller og træner Todd Bjorkstrand og moderen den tidligere meget talentfulde højdespringer Janne. Talentet har de ikke fra fremmede.

Todd Bjorkstrand er efter et kvart århundrede i Herning cheftræner i Graz 99ers i Østrig. Han var i Ostrava indtil søndag og nåede at se sine sønner i deres første VM-kamp sammen mod USA.

»Familien betyder alt for os. Vi er spredt for alle vinde med min mor i Herning, min far i Graz, Oliver i Portland og jeg i Zagreb. Men alle følger med i, hvad de andre laver, og vi taler meget sammen,« siger Patrick Bjorkstrand.

De to brødre nåede at spille i kæde sammen i Herning Blue Fox i sæsonen 2011-12, inden Patrick rejste til Mora i Allsvenskan og Oliver til Portland Winterhawks i WHL.

Oliver Bjorkstrand håber på NHL-chancen i Columbus Blue Jackets til efteråret, mens Patrick Bjorkstrand er klar til sin tredje sæson i Medvescak Zagreb i den russiske liga, KHL.

»Klubben har økonomiske problemer, men det ser ud til, at den bliver reddet og kan fortsætte i KHL. Det er jeg lykkelig for. Jeg er meget glad for at være der,« siger Patrick Bjorkstrand.

For brødrene var det en drøm, der gik i opfyldelse, da de mødtes i Ostrava.

»Vi har talt meget om den dag, vi skulle spille et VM sammen. At Danmark har haft et godt VM gør oplevelsen hernede endnu større,« siger Patrick Bjorkstrand.