En overtidsscoring af Shane Hanna sikrede Rungsted DM-guldet. Der bliver ikke brug for en syvende finale.

Champagnepropperne kan springe i Rungsted og omegn, efter at byens ishockeyhold tirsdag aften sikrede sig det femte danske mesterskab i klubbens historie.

Guldet blev spillet i hus i Aalborg med en scoring til 3-2 i overtiden, og det gav nordsjællænderne den afgørende fjerde sejr i finaleserien. Der bliver ikke brug for en dramatisk syvende kamp på fredag.

Det var Shane Hanna, der afgjorde slaget 44 sekunder inde i forlængelsen. Det blev den sidste scoring i et anderledes slutspil uden publikum i hallerne.

Aalborg havde reduceret 0-3 til 2-3 i finaleserien og kunne med en ny sejr for alvor have fået rivalerne til vakle.

Men træner Garth Murray og hans hårdt kæmpende mænd snublede på målstregen, og Aalborg udbyggede sin knapt så eftertragtede rekord som dansk mester i sølvmedaljer.

Det er 11. gang, Aalborg slutter som dansk ishockeys næstbedste hold.

Inden Rungsted-lejren kunne slippe jublen løs på isen, var gået 60 fuldstændig jævnbyrdige minutter.

Ingen af de to hold fik noget reelt overtag, og skudstatistikken 23-26 fortalte en ret præcis historie om kampen.

Hjemmeholdet fik ellers en perfekt start med en scoring allerede efter to minutter og 18 sekunder.

En løs puck skabte et mægtigt klumpspil foran Rungsted-målet, inden det til slut lykkedes Jonas Jakobsen at få bugseret pucken i nettet bag Cristopher Nihlstorp.

Føringen holdt dog kun i 20 sekunder, inden gæsterne slog tilbage. Efter et forsvarskoks af hjemmeholdet fik Rasmus T. Andersson frit lejde og hamrede stensikkert pucken ind bag George Sørensen.

Det så ud til at gå Rungsteds vej i begyndelsen af anden periode, hvor Aalborg mistede backen Cody Donaghey, der blev idømt en matchstraf for en ureglementeret tackling op ad banden.

Kort efter nettede Rasmus T. Andersson igen, og så var gæsterne kun en halv kamp fra DM-guldet.

Men Rungsted bragte sig selv i knibe, da både Gustav Green og Hampus Gustafsson blev udvist med få sekunders mellemrum.

Det gav Aalborg næsten to minutter med to spillere mere på isen, og den chance lod nordjyderne ikke gå fra sig. Martin Lefebvre udlignede efter Julian Jakobsens forarbejde.

Kampen balancerede på en tynd line i tredje periode, og det må ærgre Aalborg grusomt, at det var en holdfejl, der endte med at koste guldchancen.

25 sekunder før tid havde hjemmeholdet for mange spillere på isen. Den slags koster en udvisning, og det blev kostbart i overtiden.

Rungsted vandt senest guld i 2019. I sidste sæson forhindrede coronapandemien, at der blev kåret en vinder, så det er reelt anden gang i træk, at guldet ryger til Nordsjælland.