Danmarks U20-landshold står med særdeles gode kort til at nå kvartfinalen ved VM efter have besejret Tjekkiet.

Danmark tabte premierekampen til Sverige ved U20-VM. Men så fulgte en choksejr over Finland, som fik det meste af ishockey-verden til at løfte på hatten. Og torsdag aften gentog de danske drenge succesen da mægtige Tjekkiet blev nedkæmpet og besejret 3-2 efter forlænget kamp.

Et nyt utroligt resultat for junior-landsholdet, der har Olaf Eller som cheftræner.

»Jeg siger bare, at vi gennem to og en halv sæson i verdens top-10 har taget point i halvdelen af vores kampe. Derfor er sensationen måske ikke så stor. Jeg sagde jo på forhånd, at vi har et ekstremt godt hold, men man ved aldrig, hvordan holdet tager sig ud, når det bliver alvor,« sagde Olaf Eller efter sejren over Finland.

Og torsdag aften kunne den erfarne landstræner konstatere, at holdet nu har taget sig særdeles ud i to kampe, hvor det virkelig gjaldt.

Tjekkiet kom foran i to omgange 1-0 og 2-1 efter en dansk udligning. Men med seks et halvt minut udlignede Nikolaj Krag-Christensen, og så måtte kampen ud i forlængelse. Her sørgede Mathias From for det afgørende mål, og nu har de danske knægte en god mulighed for at gå videre fra gruppen.

From, der ligesom Krag-Christensen spiller for svenske Rögle, var alene igennem, da han bankede pucken ind bag den tjekkiske keeper Daniel Vladar bare 47 sekunder inde i forlængelsen.

Joachim Blichfeld og Nikolaj Krag-Christensen blev begge noteret for et mål og en assist i kampen, hvor tjekkerne havde 34 skudforsøg mod danskernes 22.

Ligesom sejren over Finland var første gang nogensinde for et dansk juniorlandshold, var det indtil torsdag aften også kun blevet til nederlag mod tjekkerne i de tre indbyrdes kampe hidtil.

 

Andre læser også