Frans Nielsen og Frederik Andersen spillede begge afgørende roller for deres hold i mandagens runde i NHL.

Ottawa. Frans Nielsen og resten af Detroit Red Wings' drømme om slutspillet i NHL er for længst blevet slukket.

Men gejsten er tilsyneladende stadig intakt, og mandag aften blev det til en sejr i et tæt opgør mod Ottawa Senators.

Den ordinære spilletid endte 4-4, og det var danske Frans Nielsen, der indledte scoringen allerede efter 40 sekunders spil.

Bag Ottawas mål forsøgte han at finde en medspiller i position til en afslutning. I stedet endte afleveringen i skøjten på en modspiller og gik via målvogterens handske i nettet til 1-0.

Resten af den ordinære spilletid var en åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at tage føringen.

Ottawa Senators' svensker, Fredrik Claesson, udlignede til 4-4 efter 12 minutter af tredje periode, og dermed måtte kampen ud i overtid.

Her lykkedes det ikke nogen af holdene af score.

Kampen måtte dermed afgøres på straffeslag, hvor Frans Nielsen igen fik muligheden for at komme på tavlen. Det lykkedes dog ikke, da hans forsøg blev reddet af målmanden.

Han var dog langt fra den eneste skytte uden tur i den. Således blev de første 12 forsøg brændt. Detroits Evgeny Svechnikovs scoring på 13. forsøg var således nok til sikre sejren for Frans Nielsens klub.

Detroits sejr kan vise sig af blive afgørende for en anden dansker, der kæmper om en plads i slutspillet.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs ligger nemlig side om side med Ottawa Senators i toppen af Atlantic Division.

Den danske målmand var selv en afgørende skikkelse på isen, da holdet var på besøg i Buffalo mandag aften.

Her lykkedes det Toronto at sikre den fjerde sejr på stribe, blandt andet efter 20 redninger af Frederik Andersen.

Kampen endte 4-2, og sejren betyder, Toronto ligger nummer to i Atlantic Division - et enkelt point foran Ottawa Senators og Boston Bruins.