Pittsburgh Penguins Marc-Andre Fleury lavede 49 redninger, da Columbus Blue Jackets røg ud af slutspillet.

Pittsburgh. Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er sendt ud af slutspillet i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Holdet tabte 2-5 til NHL's mesterhold, Pittsburgh Penguins, natten til fredag dansk tid.

Det betyder, at Pittsburgh vinder serien mellem de to hold 4-1. Der spilles bedst af syv i NHL's slutspil.

Mesterholdets Marc-Andre Fleury stod en fænomenal kamp i målet, hvor han havde 49 redninger. Tre af dem kom på skud fra Oliver Bjorkstrand.

Columbus kæmpede hårdt kampen igennem, men Pittsburgh var for stærk. Allerede efter tre minutter i anden periode var holdet foran 3-0. Mod slutningen af perioden kom Columbus igen og fik reduceret til 2-3.

Men i tredje periode trådte megastjernen Sidney Crosby til, og hans scoring til 4-2 afgjorde reelt sagerne for Pittsburgh.

Holdet var ikke for alvor på hælene på noget tidspunkt, på trods af at Columbus havde mange afslutninger.

Scott Wilson scorede til 5-2 kort efter Crosbys mål, og derfra var det en sikker sejr til Pittsburgh.

Dermed slutter en af Columbus Blue Jackets' bedste sæsoner nogensinde.

I grundspillet optjente holdet 108 point - den hidtidige klubrekord var 93.

Undervejs vandt holdet 16 kampe i træk, og det kom derfor tæt på at slå en gammel NHL-rekord på 17 sejre i streg.

Rekorden indehaves af netop Pittsburgh Penguins. Den blev sat i 1993.

Mikkel Bødker var tilbage for San Jose Sharks efter et par kampe uden for holdet, og han lignede længe en helt med både scoring og assist. Desværre for Bødker snuppede Edmonton Oilers sejren efter overtid.

Jannik Hansen var også med for San Jose, men det var Bødker, som stjal den danske opmærksomhed med sit mål til 1-1 og assist ved 3-1.

Små tre minutter før tid fik hjemmeholdet Edmonton dog udlignet til 3-3, og efter godt 18 minutters overtid snuppede Edmonton sejren på 4-3.

Dermed er San Jose bagud med 2-3 i kampe i slutspilsserien, der går over maksimalt syv kampe.