Frederik Andersen reddede 29 ud af 30 skud på mål for Toronto. Oliver Bjorkstrand scorede for Columbus.

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen fik natten til onsdag dansk tid revancheret weekendens dårlige oplevelse i NHL.

I 4-1-sejren over Carolina Hurricanes på udebane agerede den danske Toronto Maple Leafs-målmand levende plankeværk og reddede 29 ud af 30 skud. Det giver en redningsprocent på 96,7.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters excellerede danskeren i kampen.

Han fik også hjælp af sit forsvar, der blokerede 19 skud undervejs.

- Vi kendte deres taktik. De skyder på alt, og vi var klar til at være i de rigtige linjer, så vi kunne blokere skuddene, siger Frederik Andersen ifølge nhl.com.

Præstationen stod i kontrast til danskerens seneste oplevelse på isen.

Natten til søndag blev målmanden flået ud efter 46 minutter af 3-6-nederlaget til Boston Bruins. I den kamp stod Frederik Andersen med en redningsprocent på 78,6.

Også Oliver Bjorkstrand tegnede sig for personlig succes natten til onsdag, da han midt i tredje periode scorede på langskud, så Columbus Blue Jackets bragte sig foran 2-1 i hjemmekampen mod Vancouver Canucks.

Desværre for Bjorkstrand og Columbus endte Vancouver med at vinde opgøret 3-2.

Lars Eller trak sig sejrrigt ud af danskeropgøret mod Frans Nielsen. På hjemmebane vandt de forsvarende NHL-mestre fra Washington Capitals med 6-2 over Detroit Red Wings.

Frans Nielsen spillede en kedelig rolle i nederlaget. To gange måtte danskeren en tur i straffeboksen, og i begge tilfælde udnyttede Washington overtalsperioden til at score.

Nordjyden Nikolaj Ehlers tegnede sig for en assist, da Winnipeg Jets hjemme vandt 6-3 over Chicago Blackhawks.