Den danske ishockeyspiller Mikkel Bødker kom på tavlen, da hans NHL-mandskab, San Jose Sharks, natten til tirsdag sikrede sig en flot sejr i verdens bedste ishockeyliga.

På udebane mod divisionsrivalerne fra Los Angeles Kings stod Bødker således for 3-0-scoringen i en 4-1-sejr til gæsterne.

Og selv om der stadig kun er spillet godt halvdelen af grundspillets 82 kampe, så var sejren vigtig i den tætte Pacific-division.

Sejren betyder nemlig, at Sharks nu har 52 point efter 42 kampe.

Dermed holder holdet trit med Calgary Flames og Kings, der lige nu ligger nummer to og tre i divisionen med henholdsvis 54 og 53 point.

Med 61 point topper Vegas Golden Knights divisionen, hvor de tre bedste kvalificerer sig til slutspillet i NHL.

I opgøret natten til tirsdag havde Sharks bragt sig foran med 2-0 med en scoring i hver af de første to perioder.

Cirka halvvejs i tredje periode skøjtede Sharks' Chris Tierney frem i højre side af banen. Herefter lagde han pucken skråt bagud til holdkammeraten Joonas Donskoi, der sendte pucken mod mål.

Inden den gled ind i nettet, nåede Mikkel Bødker dog at hjælpe den på vej, hvilket sikrede danskeren sæsonens fjerde scoring.

Umiddelbart efter reducerede Kings, inden Sharks gjorde det til 4-1, da hjemmeholdet satsede og skiftede sin målmand ud.

Danske Jannik Hansen, der også er en del af Sharks' bruttotrup, var ikke på isen i kampen mod Kings.

Sharks skrev i december også under med en tredje dansker, det 19-årige stortalent Joachim Blichfeld. Han har endnu sin NHL-debut til gode.