Washington Capitals vinder 6-2 over Vegas Golden Knights i den fjerde kamp i finaleserien om Stanley Cup.

Washington. Den danske ishockeyspiller Lars Eller og Washington Capitals er én sejr fra at vinde Stanley Cup-trofæet i den nordamerikanske NHL-liga.

Natten til tirsdag dansk tid vandt Washington hjemme den fjerde kamp i finaleserien mod Vegas Golden Knights med 6-2.

Vegas Golden Knights angreb fra første minut og burde være kommet foran, men James Neal missede en kæmpe chance, da han sendte pucken på stolpen foran et helt tomt mål.

Washington derimod udnyttede sine chancer. Anført af en sprudlende Evgeny Kuznetsov, der lavede fire assister i kampen.

Den første efter ti minutter, da russeren lagde op til T.J. Oshies føringsmål. Seks minutter senere var Kuznetsov arkitekten bag Tom Wilsons scoring til 2-0, før Devante Smith-Pelly gav udeholdet endnu mere at tænke over med sit mål til 3-0 i første periodes slutsekunder.

Vegas Golden Knights fik scoret to gange i tredje periode, men Capitals trak igen fra med mål af Michael Kempny og Brett Connolly til slutresultatet 6-2.

Capitals fører nu 3-1 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe. Dermed har Vegas Golden Knights kniven for struben, når holdene mødes natten til fredag dansk tid i Las Vegas.

- Én sejr endnu. Det er den sværeste, siger Capitals-anfører Alex Ovechkin til NHL Network.

- Vi vidste, at denne kamp var meget vigtig for os. Heldet var en smule med os, da de ramte stolpen, siger han om Neals store afbrænder i første periode.

- Men vi sled os igennem, vi udnyttede vores chancer, holdt os til taktikken, og vi fik resultatet, siger han.

Kun én gang tidligere har et hold sat en føring på 3-1 i kampe over styr. Det skete tilbage i 1942, da Detroit Red Wings måtte se Toronto Maple Leafs snuppe mesterskabet.

Washington Capitals har i klubbens 43 år i NHL aldrig vundet Stanley Cup-finalen. Lars Eller kan samtidig blive den første dansker til at løfte trofæet.