Montreal havde en skuffende sæson, og VM er Lars Ellers chance for at få en god oplevelse med på sommerferie.

Moskva: For ishockeyprofilen Lars Eller skal dansk succes ved VM i Rusland være et tiltrængt plaster på såret efter Montreal Canadiens' dybt skuffende præstationer i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Den snart 27-årige forward ankom tidligere på ugen til den danske VM-lejr direkte fra den ishockeygale canadiske storby, hvor stemningen langt fra var god.

- Det var meget skuffende, og der var ingen i byen, der var glade. Så det her er en chance for at komme videre og lægge NHL-sæsonen bag mig. Jeg kan få tankerne lidt væk fra den sæson, der lige er gået, siger Lars Eller.

Montreal Canadiens indledte ellers sæsonen forrygende og fik den bedste start i klubbens historie med ni sejre på stribe.

Men op imod jul begyndte det at gå den forkerte vej, og da grundspillet sluttede i begyndelsen af april, stod det klart, at Eller og holdkammeraterne for første gang siden 2012 gik glip af slutspillet.

Det betød til gengæld, at Eller kan spille VM, og turneringen i Moskva er en mulighed for at få en forsonlig afslutning på sæsonen.

- Man kan godt sige, at det er en chance for at gå på sommerferie med en god oplevelse. Det ændrer selvfølgelig ikke på, at det har været en skuffende sæson, hvor meget er gået galt, konstaterer Lars Eller.

Han var senest med ved VM i Stockholm i 2012, og der er sket markant udskiftning siden sidst.

- Der er selvfølgelig nogle af de ældre, der også var med sidste gang. Men der er kommet en del nye unge spillere ind. Danmark bliver tilsyneladende ved med at skyde nye talenter af, som kæmper sig ind i NHL, Sverige eller andre stærke ligaer.

- Det har måske ikke helt resulteret i bedre placeringer ved VM endnu, men man er også nødt til at se på, hvilke spillere der har været til rådighed.

- Når man ser på, hvor mange der ikke har været med de seneste år, så har landsholdet fået meget ud af materialet, siger Lars Eller.

Danmark indleder VM mod Norge lørdag eftermiddag.

/ritzau/