Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Heinz Ehlers er tilfreds med sine nye angrebskæder, der var med til at sikre en 3-0-sejr over Frankrig.

Nye kæder, ny dynamik.

Landstræner Heinz Ehlers havde "rystet posen" før opgøret mod Frankrig og blev belønnet for eksperimentet med en 3-0-sejr ved VM lørdag eftermiddag.

Her var Mathias Bau ny mand i førstekæden, mens Joachim Blichfeld røg i tredjekæden, hvor også Mikkel Aagaard kom ind i stedet for Nicolai Meyer.

- I perioder havde vi rigtig god energi og spillede også godt. Faktisk spillede vi noget af det bedste pasningsspil, vi har gjort i turneringen. At det så haltede lidt defensivt - sådan er det.

- Alt i alt gik det jo godt, og vi vandt 3-0, siger Heinz Ehlers.

Peter Regin scorede til 1-0 i første periode, inden Joachim Blichfeld med sit fjerde VM-mål i powerplay fordoblede føringen i midterperioden. Til sidst afgjorde Julian Jakobsen kampen med en scoring i tomt net.

Danmark vandt også skudstatistikken klart, men især i starten var der defensive koks, som gav Frankrig gode muligheder.

- Der var skønhedsfejl. Vi gav dem fire-fem to mod en-situationer set over hele kampen, og det var måske, fordi vi til tider spillede med for stor risiko.

- Men vi arbejdede os ind i kampen, og i store dele af første og anden periode var vi faktisk temmelig dominerende, konstaterer Heinz Ehlers.

Mathias Bau er også tilfreds med sin første kamp i kædeselskab med Nikolaj Ehlers og Frans Nielsen.

- Det fungerede fint. Vi arbejdede godt og fik gang i pucken. Vi vil gerne score nogle flere mål, men lad os håbe, at det kommer.

- Som hold spillede vi bedre denne gang. Vi smider stadig nogle dumme pucke væk, og det skal vi have minimeret, så vi ikke bliver fanget for meget, siger Bau.

/ritzau/