Danmarks nye landstræner i ishockey var assisterende coach, da Tre Kronor vandt OL og VM i 2006

Janne Karlsson bliver Danmarks nye landstræner i ishockey.

Den 54-årige svenske toptræner efterfølger sin landsmand Per Bäckman og blev torsdag præsenteret på et pressemøde i den canadiske ambassadør André Francois Giroux’ residens i Hellerup.

Janne Karlsson var assisterende coach, da Tre Kronor med Bengt-Åke Gustafsson som hovedtræner vandt OL-guld i Torino og VM-guld i Letland i 2006. Det fornemme cv tæller også tre svenske mesterskaber, to med Frölunda og et med HV71.

Han efterfulgte i sidste sæson Bengt-Åke Gustafsson som cheftræner i KHL-klubben Atlant Mytishchi, men blev fyret. Resten af sæsonen var han cheftræner i Elitserieklubben Rögle, som han dog ikke kunne redde fra nedrykning.

I sin aktive karriere spillede Janne Karlsson back i bl.a. HV71 og Frölunda.

Herlev Eagles-wingen og den danske pointkonge ved VM i Stockholm, Kim Staal, 35, blev kåret som årets danske spiller i AL-Bankligaen og fik overrakt Canadian Ambassador’s Cup. Det skete samtidig med, at 2. Bundesligaklubben Starbulls Rosenheim offentliggjorde, at de har skrevet kontrakt med den rutinerede forward.

Kim Staal spillede fra 1994-2010 i Sverige og USA og nåede således kun at spille tre sæsoner i Danmark (en i Herning og to i Herlev), inden han rejser ud på nye eventyr.

Årets spiller har et enormt hjerte for hockey og er karakteriseret som en målfarlig fighter med stor energi og intensitet.

Som årets rookie valgtes den 19-årige Herning Blue Fox-back Bjørn Uldall. Han er en af den jyske traditionsklubs fremtidsnavne. En spillede og moderne backtype med et kæmpepotentiale.

Allerede i sin første sæson i ligaen fik han to A-landskampe, og han var en af nøglespillerne på det stærke U20-landshold.

For 29. gang uddeltes BTs Gyldne Fløjte til årets dommer, og for sjette gang gik den til Asger Krog. Den 47-årige dommerlegende sluttede sin karriere i DM-finalen efter 25 år i den bedste række.