Innsbruck. Det danske ishockeylandshold har fået en god start på den sæson, der skal kulminere med VM på hjemmebane i maj.

Jan Karlssons tropper vandt også den tredje kamp i firenationersturneringen i Østrig, hvor værtsnationen blev besejret med 2-1.

Selv med uafgjort i ordinær tid var Danmark sluttet som vinder af turneringen, mens Østrig skulle bruge en sejr for at tage den samlede sejr.

Derfor tog østrigerne deres målmand ud i slutfasen ved stillingen 1-1, og det udnyttede unge Jonas Røndbjerg til at score sejrsmålet i tomt bur.

En god afslutning på den første turnering med A-landsholdet for det NHL-draftede talent fra Växjö. Røndbjerg kom også på måltavlen i torsdagens møde med Sydkorea.

Mod Østrig var det målløst indtil 12 minutter inde i anden periode, hvor Lasse Lassen bragte Danmark foran på Jesper Jensens forarbejde.

Østrig udlignede godt seks minutter før tid, men fik altså ikke den krævede sejr. I stedet kunne Røndbjerg altså sikre Danmark sejren 12 sekunder før tid.

Jesper Jensen blev igen noteret for en assist sammen med Mikkel Højbjerg.

Danmark slutter med maksimumpoint, på trods af at holdet ud over NHL-spillerne manglede en halv snes "VM-sikre" stamspillere fra europæiske klubber.

Norge blev nummer to med fem point, Østrig fik fire, mens de kommende OL-værter fra Sydkorea må rejse hjem med tre nederlag.