Lars Eller scorer sejrsmålet til 4-3, da Capitals vinder finaleserien i NHL over Vegas Golden Knights.

Lars Eller har natten til fredag dansk tid skrevet dansk sportshistorie ved som den første danske ishockeyspiller at vinde Stanley Cup-trofæet, da hans klub, Washington Capitals, besejrede Vegas Golden Knights med 4-3.

Lars Eller scorede det afgørende mål til 4-3, da der resterede knap otte minutter af tredje periode.

Forinden havde holdene skiftevis haft føringen.

Efter en målløs første periode fik tilskuerne hele fem mål i anden periode.

Jakub Vrana bragte udeholdet fra Washington foran efter godt seks minutter, Nate Schmidt udlignede for Vegas, før Alex Ovechkin igen gav Washington føringen.

Godt to minutter senere fik hjemmeholdet igen udlignet, og Reilly Schmidt bragte holdet foran 3-2 med et halvt minut tilbage af perioden.

I tredje periode sørgede Devante Smith-Pelly for Washingtons scoring til 3-3, og så kom den helt afgørende scoring fra Lars Eller til 4-3.

Dermed vinder Capitals finaleserien med 4-1 i kampe.

Det er klubbens første mesterskab i de 44 år, den har været med i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.