Herning slog Aalborg, og da Odense samtidig tabte i Herlev, overtager Herning førstepladsen i Metal Ligaen.

Herning. Herning Blue Fox topper igen Danmarks bedste ishockeyrække.

Fredag aften vandt midtjyderne med 6-3 hjemme over Aalborg Pirates, mens Odense Bulldogs noget overraskende tabte 2-3 ude til bundholdet Herlev Eagles. Dermed må fynboerne afvige førstepladsen.

I topkampen mod Aalborg førte Herning blandt andet via tre powerplaymål med 4-0 inden tredje periode. Med to mål i tredje periodes første to minutter skabte Aalborg dog en snert af spænding, men et reelt comeback blev det ikke til.

I stedet udbyggede Herning igen føringen og endte med en 6-3-sejr. Aalborg ligger nummer tre.

Odense var bagud med 0-2 i Herlev, men kæmpede sig op og fik udlignet til 2-2 med 69 sekunder tilbage af den ordinære spilletid.

Kampen gik i forlænget spilletid, og her skulle der kun gå 45 sekunder, før Thomas Søndergaard sikrede sejren.

Esbjerg strøg op på fjerdepladsen i tabellen med en 3-1-sejr hjemme over Gentofte.

Rungsted vandt 4-3 ude over Sønderjyske, mens Hvidovre hentede en yderst sjælden sejr ved at vinde 3-2 hjemme over Rødovre.