Herning Blue Fox spillede sig fredag aften i DM-semifinalen med en sejr over Rungsted Ishockey i en dramatisk kamp.

I en tæt, medrivende fight vandt rævene den syvende og afgørende kvartfinalekamp over Rungsted Ishockey 2-1 i overværelse af 2.987 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

Men det kunne meget let være gået helt anderledes i de 60 nervepirrende minutter, hvor Rungsted havde to skud på stængerne i tredje periode.

For tredje gang i den danske playoffhistorie formåede et hold at vende 1-3 i kampe til 4-3. Og det er ikke helt tilfældigt, at det har været fighterne fra det uldjyske alle tre gange.

Efter Rungsteds 3-1 føring har der ligget et kolossalt pres på rævenes svenske cheftræner, Linus Fagemo, så man forstod hans lettelsens smil, da han efter kampen sagde til TV 2 Sport:

»Jeg er meget stolt over spillerne.«

Troede Blue Fox, at de skulle køre de sjællandske underdogs over, kom de hurtigt på andre tanker.

Rungsteds uimponerede fightere ejede de første 20 minutter mod et chokerende nervøst og energiforladt hjemmehold, som var under pres og heldige med ikke at komme bagud.

Rævene vågnede op i anden periode og kom foran i deres første powerplay efter 25 minutter ved Brad Schell på en pasning fra Daniel Nielsen.

Brad Schell trak på tværs og fyrede af, mens udsynet var dækket for Zane Kalemba, Rungsteds temperamentsfulde amerikanske målmand med de polske rødder. Deraf det specielle efternavn.

Rungsted startede tredie periode med et skud på stangen, og kort efter kvitterede den 17-årige back Nicolai Weichel i fire mod fire med karrierens første ligamål i kamp nr. 30.

Matchvinder blev Hernings svenske målkonge, Henrik Eriksson, som pludelig stod umarkeret foran mål. Og Eriksson svigtede ikke.

Hvor tæt kampen var, blev understreget af et bragende skud på overliggeren af Rungsteds bedste forward, Adam Estoclet.

Rungsteds præstation sættes i relief af, at man var uden to af sine nøglebacks, den skadede Joel Johansson og karantæneramte Phil Paquet.

Rungsted Ishockeys direktør, Thomas Friberg, sagde inden kampen på TV 2 Sport: »Vi har allerede vundet.«

Med disse ord mente han, at nordsjællænderne har spillet sig tilbage på hockeyens landkort på rekordtid og skabt en stemning i lokalsamfundet, som giver mindelser om den gyldne sæson i 2001/02. Og sandt er det.

Uanset resultatet ville playoffserien være en triumf for Rungsteds spillere, talentarbejde, organisation og ikke mindst cheftræner Per Holten Møller.

Hvorfor ikke allerede nu give ham den kontraktforlængelse, han fortjener. Det er et lille mirakel, veterancoachen har leveret. Og vi vil kende ham dårligt, hvis han ikke allerede nu har planerne klar for næste sæson.