Herning slog Rungsted 4-2 på udebane og stryger dermed alene til tops i Metal Ligaen.

Rungsted. Herning er alene i spidsen i Danmarks bedste ishockeyliga. Det blev en kendsgerning, da holdet vandt tirsdagens topkamp med 4-2 på udebane over Rungsted.

Dermed kom Herning på 24 point, mens Rungsted bliver på 21 efter ti spillerunder.

Herning fik en perfekt start på kampen, da Toni Kallela med to scoringer sørgede for, at midtjyderne kunne gå til pause efter første periode med en føring på 2-0.

Finnen blev i det hele taget en afgørende faktor, da han seks minutter inde i anden periode stod for oplægget, så landsmanden Antti Kerälä kunne øge til 3-0.

Det kunne ligne en afgørelse, men i stedet bed Rungsted fra sig. Blot 37 sekunder senere reducerede Morten Jensen til 1-3, og Mikael T. Christensen gjorde det til 2-3 midtvejs i perioden.

Det totale comeback udeblev dog. Med lidt mere end to minutter tilbage satsede Rungsted alt ved at erstatte målmanden med en ekstra markspiller, og det udnyttede Daniel Nielsen til at øge til 4-2 kort efter.

Sønderjyske ligger på tredjepladsen med 20 point, efter det tirsdag blev til hjemmesejr på 5-1 over bundholdet Herlev.

Hvidovre, der ligesom Herlev danner bagtrop med to point, tabte 0-2 på udebane mod Frederikshavn.

Endelig vandt Rødovre hjemme med 2-1 over Gentofte.