To af sæsonens tre mål har de nået: Sejrene i Metal Cup og Metal Ligaens grundserie. Og nu går Danmarks mest vindende klub, Herning Blue Fox, efter det vigtigste: DM-titlen.

Det høje og stabile Herning-niveau smitter af på BTs All Star-hold for grundserien.

Halvdelen af de seks spillere er fra det midtjyske, backerne Daniel Nielsen og Bjørn Uldall og målkongen Henrik Eriksson.

Resten er fordelt på Rødovre Mighty Bulls, Sønderjyske og Esbjerg Energy med henholdsvis Sebastian Dahm, Cory Quirk og Andrew Clark.

Forsvaret på BTs hold er rent dansk, og for mange vil det måske komme som en overraskelse, at unge Bjørn Uldall har kunnet slå de importerede backs af pinden. Men både på klub- og landshold har han taget et kolossalt skridt, og udlandet har forlængst fået øjnene op for hans kvaliteter.

Sådan ser BTs All Stars ud:

Målmand

Sebastian Dahm, Rødovre Mighty Bulls

33 kampe, redningsprocent 93,0, 2,27 mål i snit

Spiller karrierens klart bedste sæson og er ikke blot Mighty Bulls, men Metal Ligaens MVP (mest værdifulde spiller). En teknisk orienteret målmand, som forbereder sig minutiøst til kampene og arbejder stenhårdt med detaljerne. Spiller på fjerde sæson i Rødovre efter flere år i udlandet og satser på en ny udlandschance.

Højre back

Daniel Nielsen, Herning Blue Fox

33 kampe, 41 point (10 mål og 31 assist)

En kaptajn med stort K. Vendte hjem til barndomsklubben efter tre sæsoner i Hamburg Freezers i DEL og har med sin rutine og personlighed været en nøglespiller hos grundserievinderne. En komplet og spilbegavet back med et eminent skøjteløb. Har en kolossal værdi for Blue Fox.


Venstre back

Bjørn Uldall, Herning Blue Fox

35 kampe, 16 point (2 mål og 14 assist)

Med sine 20 år yngste spiller på BTs All Stars. Kåret som Årets Rookie i 2012/13 og fortsætter fremgangen. En meget skøjtende back, som i stil minder om Daniel Nielsen. Sammen danner de to landsholdsspillere da også Metal Ligaens bedste backpar. Lad os gætte på, at han spiller i en af de store europæiske ligaer næste sæson.

Højre wing

Henrik Eriksson, Herning Blue Fox

35 kampe, 71 point (42 mål og 29 assist)

Sæsonens scoop. Blue Fox-coach Linus Fagemo spillede sammen med ham i Borås og var hurtig til at hente ham til Herning. 42 mål og to point i snit taler deres eget sprog om den svenske målkonge med mottoet: "Skyd først, spørg bagefter". Ingen klub har fået så meget for pengene som Blue Fox, som da man skrev kontrakt med Henrik Eriksson.


Center

Cory Quirk, Sønderjyske

35 kampe, 57 point (26 mål og 31 assist)

Den amerikanske playmaker spiller på anden sæson hos de danske mestre og holder et meget højt bundniveau. En stærk tovejsspiller og en enorm arbejdskraft med gode lederegenskaber. Selv om han er relativ lille af statur, er han ikke bange for at søge ind i de områder, hvor man slår sig.

Venstre wing

Andrew Clark, Esbjerg Energy

35 kampe, 71 point (24 mål og 47 assist)

Esbjergs force er offensiven med en frygtindgydende import. Den canadiske allroundforward har spillet stabilt med fornem produktion og et godt overblik og har markeret sig ikke mindst i opsætterens rolle og i powerplay. Esbjerg ligner den farligste trussel blandt holdene fra fem til otte.


Hvem vælger de i kvartfinalen?

Det er det brandvarme spørgsmål efter sidste runde i grundserien tirsdag aften.

Efter kampen på TV 2 Sport mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs skal top 3- holdene vælge mellem Esbjerg Energy, Rødovre Mighty Bulls, Rungsted Ishockey og Aalborg Pirates, mens nr. 4 får det hold, der er tilbage.

Hvilke kriterier vælger man modstanderen efter. Dét spørgsmål stillede BT til Sønderjyskes manager, Søren Stockfisch.

»Man kigger blandt andet på indbyrdes resultater i løbet af sæsonen, på dagsformen og skader,« siger han.

»Vi lytter også til spillerne i truppen, inden trænerne og jeg laver den endelige prioritering.«

Herning Blue Fox er førstevælger. Den sag er afgjort. Er stillingen uændret efter tirsdagens kampe, vælger Sønderjyske som toer og Frederikahavn White Hawks som treer.

Her er BTs bud på kvartfinalerne, der starter fredag:

Herning Blue Fox-Rungsted Ishockey

Sønderjyske-Rødovre Mighty Bulls

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy