Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

11 af 13 nuværende og tidligere danske NHL-spillere fighter for OL.

Det ligner et drømmehold for landstræner Heinz Ehlers, når de rød-hvide med løven på brystet møder Norge, Slovenien og Sydkorea 26.-29. august i Oslo om en enkelt plads i det 12 nationers store OL-felt i Beijing 2022.

»Vi ser stærke ud på papiret, og det er et topmotiveret hold, der rejser til Norge 24. august efter fire OL-camps og to testkampe,« siger Heinz Ehlers til B.T.

»Vi har haft gode samlinger og bedre forberedelsesmuligheder end tidligere før en OL-kvalifikation. Trænerteamet kunne ikke ønske det bedre.«

En optimistisk landstræner, Heinz Ehlers (midten), får et topmotiveret og velforberedt hold med til OL-kvalifikationsturneringen i Oslo
En optimistisk landstræner, Heinz Ehlers (midten), får et topmotiveret og velforberedt hold med til OL-kvalifikationsturneringen i Oslo Foto: SALVATORE DI NOLFI
Vis mere

Om en uge udtages det endelige hold, som vil bestå af minimum 28 spillere.

OL-holdet mødes 17. august i Herning og pudser formen af i en kamp mod Frankrig lørdag 21. august i Rødovre og mod den kommende OL-modstander Sydkorea mandag 23. august i Herning.

De to eneste, som har meldt fra til OL-kvalifikationen, er målmanden Frederik Andersen, som netop har skiftet fra Toronto Maple Leafs til Carolina Hurricanes, og den tidligere Stanley Cup-vinder Lars Eller, Washington Capitals.

Der er dog stadig en mulighed for, at Lars Eller kan tage med til Oslo.

Det betyder, at Heinz Ehlers stiller med et hold med seks aktuelle NHL-spillere:

Frans Nielsen (Detroit Red Wings), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets), Oliver Bjorkstrand (Columbus Blue Jackets), Patrick Russell (Edmonton Oilers), Joachim Blichfeld (San Jose Sharks) og Alexander True (Seattle Kraken – tidl. San Jose Sharks).

Følgende fem på OL-holdet har alle en NHL-fortid: Mikkel Bødker (HC Lugano), Peter Regin (HC Ambri-Piotta), Philip Larsen (Salavat Yulaev Ufa), Oliver Lauridsen (Malmö Redhawks) og Nicklas Jensen (Jokerit).

Andre læser også