Jannik Hansen bragte San Jose tilbage i kampen mod Washington Capitals med assist ved scoringen til 1-1.

San Jose. Jannik Hansen debuterede for San Jose Sharks med en assist, da der var danskeropgør i toppen af verdens bedste ishockeyliga, NHL, natten til fredag.

Mikkel Bødker og Jannik Hansen tog sammen med resten af San Jose mod Washington Capitals og Lars Eller.

Hjemmeholdet endte med at vinde 4-2 efter en tæt kamp, der var et topopgør værdigt.

Det var Hansens første kamp, siden han skiftede fra Vancouver Canucks kort før NHL's trade-deadline.

Dengang lagde den rutinerede dansker vægt på, at han gerne ville spille med i toppen af ligaen, og at han gerne ville spille sammen med Mikkel Bødker.

Begge dele gik i opfyldelse i topopgøret mod Washington, hvor Hansen og Bødker i flere perioder var på banen samtidig.

Der var højt tempo i kampen fra start, og allerede efter fem minutter kom Washington foran ved Daniel Winnik.

Men kun to minutter senere dukkede Jannik Hansen op og blev noteret for sit første point for San Jose.

Danskeren løb bag om Washingtons mål og lagde en perfekt puck til en fremadstormende Joe Thornton, der hamrede den i mål til 1-1.

Efter scoringen samledes San Jose-spillere sig om Hansen for at ønske tillykke med første point for det californiske hold.

Derefter bølgede kampen frem og tilbage.

San Jose kom foran 2-1, før Washington udlignede til 2-2 ved Brett Connolly midt i anden periode.

Logan Couture bragte dog igen San Jose foran med et minut tilbage af anden periode, før han øgede yderligere efter otte minutter i tredje.

Kampen endte derfor 4-2 til hjemmeholdet. Jannik Hansen fik 16 minutter på isen. Mikkel Bødker fik ti minutter, og Lars Eller fik 11 minutter for Washington.

Begge hold fører deres respektive division og er på vej mod slutspillet.

Der var også succes for Toronto Maple Leafs' danske målmand Frederik Andersen natten til fredag dansk tid.

Andersen stod en kanonkamp, da han stoppede hele 36 af 38 forsøg mod Toronto-målet i hjemmekampen mod Philadelphia Flyers. Det var med til at sikre det canadiske hold sejren på 4-2.