Niels Ramberg fejrede søndag et enestående jubilæum. Den 77-årige bordtennislegende rundede sit danske mesterskab nr. 100.

Det skete ved veteran-DM i Herlev, hvor det ikke blot blev til guldmedalje nr. 99 og 100, men også nr. 101.

Et jubilæum, som aldrig tidligere er præsteret i dansk idræt.

Måske heller aldrig på den globale scene har en idrætsudøver vundet så mange nationale titler.

Niels Ramberg vandt sit første danske mesterskab som 13-årig i drengerækken i 1960, og i sin lange karriere er det blevet til fem danske mesterskaber i herresingle (tre af dem over Claus Pedersen) og 172 landskampe.

Ved Europa- og verdensmesterskaber for veteraner er han også den spiller, der flest gange har stået øverst på sejrsskamlen. De tæller dog ikke med i samlingen på de 101 mesterskaber. 31 EM- og VM-medaljer har den bordtennisspillende advokat fra Virum loopet hjem.

Niels Ramberg var den første danske spiller, der kastede sig over de stærkt overskruede bolde, og i 1964 og 1965 var han nr. 16 på Europaranglisten.

Det fortæller lidt om hans ukuelige vilde og gnistrende talent, at han kunne skabe sig en så flot karriere, da han som ét-årig fik polio. Han lå på hospitalet i et halvt år og kunne først begynde at gå sent, men trods sit handicap med lammelser i højre ben skrev han alligevel bordtennishistorie.

For syv måneder siden fik han et nyt knæ, men mærkeligt nok i det ellers raske venstre ben.

»Jeg har altid sat mig mål. Det motiverer min træning. Fordi man er kommet op i årene, kan man godt have ambitioner,« siger Niels Ramberg.

»På et tidspunkt begyndte jeg at tælle mine mesterskaber. Det fik mig til at overveje, om jeg kunne nå op på de 100. Det kunne være sjovt. Jeg håber at kunne være med i veteran-DM nogle år endnu. Jeg er taknemmelig over, at jeg stadig kan have så stor glæde af min sport. Jeg har meget at takke bordtennissporten for. Både sportsligt og socialt.«

Niels Ramberg vandt sin 99. DM-titel i herredouble i aldersklassen 75-79 år med Erling Nielsen, titel nr. 100 i mixed double med Else Marie Vedel (60 år efter, at de vandt junior-DM i 1964) og titel nr. 101 i single (i finalen over Finn Nielsen).