Inden pucken er kastet til premieren på Metal Ligaen fredag aften, har Gentofte Stars allerede skiftet ud på to pladser.

Og det er ikke hvem som helst, sidste sæsons comeback-klub har skrevet kontrakt med som afløsere for de to fyrede slovakker.

Den canadiske center Cody Kunyk og den lettiske lansholdswing Roberts Jekimovs, begge 25, kan blive markante spillere i ligaen.

Gentofte Stars greb chancen, da Cody Kunyk ikke fik kontrakt med DEL-klubben Wolfsburg, hvor han var på tryout. Han var i sæsonen 2013/14 topscorer og årets spiller i nordamerikanske WCHA og spillede en enkelt NHL-kamp for Tampa Bay Lightning.

Cody Kunyk spillede i sidste sæson 69 kampe for AHL-holdet Syracuse Crunch med en produktion på 26 point (10 mål og 16 assists).

Roberts Jekimovs har spillet på det lettiske landshold siden 2008 og deltaget i VM og OL-kvalifikation. I tre sæsoner spillede han i den bedste finske liga, og i sidste sæson fik han to kampe for Atlant Mytishchi i KHL og otte for Todd Bjorkstrand i Graz 99ers.

»Vores otte udlændinge er alle nye spillere. Vi har fået et bredere hold,« siger en optimistisk manager, Karsten Arvidsen.

Også Herlev Eagles har skiftet ud. Den svenske målmand Mattias Petersson er afløst af finnen Aaro Peltonen, som foreløbig er på 14 dages tryout.