Schweiz vandt topopgøret mod Slovakiet med hele 8-1 efter blandt andet fem scoringer i powerplay.

Schweiz fik tirsdag store tæsk, da holdet tabte 0-7 til Sverige ved VM i ishockey i Letlands hovedstad Riga.

Men torsdag svarede det schweiziske mandskab stærkt tilbage, da det især i anden og tredje periode mod Slovakiet viste stor skarphed og vandt med hele 8-1.

Med til historien hører, at Slovakiet fik en hel del strafminutter i opgøret, og det udnyttede Schweiz effektivt med fem scoringer i powerplay.

Slovakiet og Schweiz har begge ni point efter fire kampe i gruppe A, hvor Danmark fredag møder Hviderusland i en sand nøglekamp for begge hold.

Sverige er til gengæld i gevaldig modvind i samme gruppe. De blågule tabte torsdag aften 2-4 til Tjekkiet og ligger dermed sidst i gruppe A med tre point for fire kampe.

Siden nederlaget til Danmark i landenes åbningskamp ved VM er det kun blevet til en enkelt sejr til Sverige.

Svenskerne kom ellers planmæssigt foran 2-0 i første periode mod tjekkerne, og føringen holdt frem til tredje periode.

Tre hurtige scoringer af Tjekkiet på under ti minutter gav dog svenskerne en mavepuster, og kort før tid kunne tjekkerne så fuldføre den svenske ydmygelse.

I gruppe B indfriede USA torsdag favoritværdigheden med en 4-2-sejr over værtsnationen Letland. Amerikanerne ligger nu nummer tre med ni point for fire kampe.

Også de forsvarende verdensmestre fra Finland tog en favoritsejr over Italien på 3-0 og topper gruppe B med 10 point.