Canada og Finland mødes søndag for tredje gang i træk i finalen om verdensmesterskabet i ishockey.

For tredje VM i træk skal Canada og Finland kæmpe om titlen som verdensmester i ishockey.

Det står klart efter lørdagens semifinaler. Lørdag eftermiddag levede Finland op til sin favoritværdighed og slog USA med 4-3 foran en meget tilfreds arena i Tampere.

Senere fulgte Canada op med at banke Tjekkiet med 6-1.

I 2019 slog finnerne Canada 3-1 i finalen. Sidste år fik canadierne revanche med en 3-2-sejr efter overtid.

Finland kom bagud mod USA efter bare et minuts spil. Langsomt og sikkert vendte det solide hjemmehold dog kampen på hovedet i de efterfølgende 30 minutter.

Generelt var semifinalen både underholdende og meget chancerig. Da Finland i starten af tredje periode bragte sig på 4-2 ved angrebsprofilen Joel Armia, virkede opgøret til at være afgjort.

USA fik dog mønstret et stærkt modsvar i slutfasen, og ud over en reducering leverede amerikanerne også et tungt pres i de sidste minutter - dog forgæves.

Canada startede lørdag aften med at komme bagud 0-1 mod Tjekkiet, som dog måtte se sin modstander tage kontrol over semifinalen.

Det blev 1-1 kort før første periodes udløb, og i anden periode satte Canada trumf på med tre mål. Canadierne satte tingene på plads i tredje periode med yderligere to mål.

Der er finale søndag klokken 19.20, mens Tjekkiet og USA kæmper om bronze fra klokken 14.20.