Finland vandt 1-0 over Rusland i VM-semifinalen i ishockey. Marko Anttila scorede målet.

Finland er klar til VM-finalen i ishockey for første gang siden 2016.

I en taktisk, intens og målfattig semifinale slog finnerne lettere overraskende et på papiret mere slagkraftigt russisk mandskab med 1-0.

Tilskuerne i Bratislava måtte vente 50 spilleminutter, før der endelig blev scoret.

Midt i tredje periode udnyttede Marko Anttila, at russerne i flere omgange sløsede foran eget mål og ikke fik sendt pucken ud af egen zone. Anttila scorede ved at sende pucken mellem benene målvogter Andrei Vasilevskiy.

I kvartfinalen sneg finnerne sig videre på de svenske verdensmestre bekostning efter overtid. Også ved den lejlighed havde Anttila en vigtig rolle, da han scorede til 4-4 med halvandet minut tilbage af den ordinære spilletid.

Forud for hans træffer i semifinalen blev der brændt skud på skud, uanset om det var på friløbere eller slagskud fra distancen.

Den russiske superstjerne Alexander Ovechkin var blandt de spillere, der skød med løst krudt.

I kampens sidste minutter gik Rusland all-in og spillede uden målvogter, men de hårdt kæmpende finner holdt stand, selv om kræfterne tydeligt var ved at slippe op.

Canada og Tjekkiet mødes lørdag i den anden semifinale.