Esbjerg vandt kamp syv mod Frederikshavn og er klar til semifinalerne i Metal Ligaens slutspil.

De fire bedste hold i grundspillet kommer også til at udgøre semifinalerne i Metal Ligaens slutspil.

Det blev en kendsgerning, da Esbjerg Energy fredag på egen is vandt den syvende og afgørende kvartfinalekamp mod Frederikshavn White Hawks.

Nordjydernes sæson sluttede efter et klart nederlag på 0-5.

Esbjerg skal nu kæmpe med Aalborg Pirates om en finalebillet, mens Rungsted Seier Capital og Sønderjyske mødes i den anden semifinaleserie. Her spilles der også bedst af syv kampe.

Esbjerg kom i fredagens afgørende kvartfinale på sejrskurs med tre hurtige mål i starten af anden periode.

Først sendte Christian Wejse bolden under Frederikshavns målmand til 1-0, og kun 30 sekunder senere blev det 2-0 ved Andreas Grundtvig.

Fire minutter efter begyndte det for alvor at lugte af vestjysk avancement, da amerikanske Craig Puffer gjorde det til 3-0. David Madsen ville også lege med senere i anden periode og scorede til 4-0.

Puffer slukkede for alvor Frederikshavns håb om en semifinaleplads, da han cirka midtvejs i tredje periode sendte pucken i mål til 5-0.

Mens Esbjerg altså måtte tage alle syv kampe i brug for at sende Frederikshavn ud, var de andre tophold i grundspillet noget mere overbevisende.

Både Rungsted, Sønderjyske og Aalborg gik således videre ved at vinde deres serier med 4-0 i kampe.