Gentofte var nede med tre mål, men fik alligevel gjort udekampen i Esbjerg spændende. Vestjyderne vandt 3-2.

Esbjerg. Esbjerg Energy har taget det første skridt mod at genvinde danmarksmesterskabet i ishockey.

På hjemmebane vandt vestjyderne fredag aften den første DM-finale med 3-2 over slutspilsoverraskelsen Gentofte Stars efter en dramatisk afslutning.

Sejren kom i hus efter periodecifrene 0-0, 2-0, 1-2.

Dermed fører danmarksmestrene med 1-0 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Gentofte har overrasket i slutspillet i denne sæson ved først at besejre grundspilsvinderne fra Aalborg og siden Odense, der sluttede grundspillet på andenpladsen.

Sjællænderne kom også godt fra land i den tætpakkede hal i Esbjerg, men selv om Gentofte var første periodes bedste hold, sluttede perioden uden mål.

Esbjerg fik overtaget i anden periode, og Gentofte blev ufrivilligt presset længere tilbage på isen.

Der skulle dog gå 11 minutter og 33 sekunder af perioden, før kampen endelig fik det mål, der kunne åbne affæren mere op.

Det var vestjydernes center Søren Nielsen, der har spillet flere landskampe for Danmark, som stod bag målet.

Med lidt under to minutter tilbage af perioden gjorde amerikaneren Jared Knight det til 2-0 til Esbjerg.

Dermed var Gentofte tvunget til at satse i de sidste 20 minutter, men missionen for træner Karsten Arvidsen og hans spillere blev yderligere besværliggjort kort inde i tredje periode.

Her slap Tyler Fiddler alene igennem efter en perfekt aflevering, og han gjorde det sikkert til 3-0.

Gentofte-spillerne så efterhånden frustrerede ud og var flere gange på vej i slåskamp, men holdet formåede alligevel at kapitalisere af frustrationerne ved at bringe fornyet spænding ind i opgøret.

Først reducerede Joonas Riekkinen til 1-3 med ti minutter tilbage, og Cameron Spiro sørgede for tre minutters drama i Esbjerg med en scoring til 2-3.

Tættere på kom gæsterne dog ikke. De kan nu i stedet begynde at fundere over, hvordan de vinder søndag, når finale nummer to bliver spillet. Den kamp afvikles i Gentofte.

I den første bronzekamp mellem Frederikshavn og Odense vandt nordjyderne med 6-2. Bronzen bliver fordelt med det samlede resultat over to kampe. Der spilles returkamp lørdag i Odense.