Winnipeg Jets tog klubbens første slutspilssejr nogensinde, da Minnesota Wild blev besejret med 3-2.

Winnipeg. Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers fik natten til torsdag dansk tid sammen med Winnipeg Jets en perfekt start på NHL-slutspillet.

Winnipeg sikrede sig således holdets første slutspilssejr nogensinde i den nordamerikanske ishockeyliga. Det skete, da Minnesota Wild blev besejret med 3-2 på hjemmebanen i Winnipeg.

Dermed tog Winnipeg den første sejr i den første runde af slutspillet, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Vinderen går videre til, hvad der svarer til kvartfinalen.

Nikolaj Ehlers lagde op til Winnipegs afgørende 3-2-scoring, der faldt med godt syv minutter tilbage af opgøret.

Inden da havde kampen budt på et par skiftende føringer.

Værterne bragte sig foran med 1-0 i første periode, inden Minnesota med to hurtige scoringer i anden periode pludselig var foran med 2-1.

Holdets finske topscorer, Patrik Laine, reducerede til 2-2 i starten af tredje periode. Og senere i perioden var det så Joseph Morrow, der sendte hjemmepublikummet i ekstase.

Nikolaj Ehlers erobrede pucken bag Minnesotas mål og lagde den via banden til rette for Morrow. Fra lang afstand hamrede canadieren til pucken, der susede hele vejen ind bag Minnesotas målmand.

Også de seneste to sæsoners forsvarende mestre, Pittsburgh Penguins, tog hul på slutspillet natten til torsdag.

Penguins besejrede hjemme Philadelphia Flyers med 7-0.

Stjernen Sidney Crosby var endnu en gang den helt store oplevelse, da han lavede hattrick i den overbevisende sejr.

Natten til fredag dansk tid skal yderligere en række danskere i aktion i NHL-slutspillet.

Lars Eller og Oliver Bjorkstrand mødes i direkte duel i kampen mellem Washington Capitals og Columbus Blue Jackets.

Frederik Andersen skal med Toronto Maple Leafs møde Boston Bruins, mens Mikkel Bødker og Jannik Hansen sammen med San Jose Sharks står over for Anaheim Ducks.