Aalborg Pirates vant syvende og afgørende DM-semifinaleopgør 4-2 hjemme over Esbjerg Energy.

Aalborg. DM-finaleserien i ishockey i denne sæson bliver et slag mellem Aalborg Pirates og Herning Blue Fox.

Tirsdag aften bookede Aalborg billet til de afgørende kampe, da klubben sendte mesterholdet Esbjerg Energy ud i syvende og afgørende semifinaleopgør. Det skete med en 4-2-sejr hjemme i Aalborg.

Seks hjemmesejre mellem de to klubber havde resulteret i 3-3 i den samlede stilling inden opgøret, og tendensen fortsatte fra første periode.

Jublen brød ud i Aalborg første gang denne aften, da hjemmeholdet kom foran efter 13 minutter.

Olivier Hinse strøg afsted i en kontramulighed. Han fandt Jeppe Jul Korsgaard, der smart driblede og smed pucken mellem benene på Esbjerg-keeper Mathias Seldrup til 1-0.

Føringen holdt dog kun et par minutter. Så opsnappede Adam Miller en løs puck og udlignede til 1-1 for Esbjerg.

Første periode blev indledt nervøst fra begge hold. Efter lidt over et minut af anden periode svigtede Aalborgs defensiv.

En fejlpasning gav gæsterne muligheden. Phillip Bruggisser slap igennem, holdt balancen på skøjterne og serverede pucken til Felix Scheel, der bragte Esbjerg foran 2-1.

Så var presset på Aalborg, som i løbet af tre minutter fik vendt kampen på hovedet igen.

Efter ti minutter udlignede Kirill Kabanov efter en assist fra Peter Quenneville. Tre minutter senere kogte det så over på tilskuerpladserne, da Martin Lefebvre sørgede for Aalborg-føring på 3-2.

Aalborg var tilbage med fart og momentum. I det 49. minut sørgede Lefebvre med sin anden scoring i kampen for slutresultatet 4-2 til Aalborg.