Mads Bødker skal spille for Anatoli Chistyakovs klub Yuzhny Ural Orsk i den næstbedste liga, VHL.

Russiske forbindelser har givet VM-backen Mads Bødker kontrakt med VHL-klubben Yuzhny Ural Orsk i den næstbedste russiske ishockeyliga.

- Jeg fik en opringning fra Anatoli Chistyakov, som er blevet cheftræner i klubben. Jeg kendte intet til Ural Orsk, men syntes, det lød spændende og anderledes, siger Mads Bødker til BT.

- Havde jeg ikke kendt Tolle, havde jeg ikke sagt ja. Det var på grund af ham og hans søn, Andrei, der spillede i Rødovre i sidste sæson og også skal til klubben, at jeg slog til. Det er dejligt, at der er to, jeg kan tale dansk med derovre.

Anatoli Chistyakov var en af de store profiler i dansk ishockey i 90erne, hvor han huserede i Esbjerg og Rødovre. Som træner har han bl.a. været assistant coach for KHL-holdet Avtomobilist Yekaterinburg.

Mads Bødker skiftede i 2006 fra Rødovre til Rögle og har spillet i Sverige lige siden. Senest i Malmö Redhawks.

Af de fire spillere i den skånske Allsvenskanklub i sidste sæson er kun Frederik Storm tilbage. Stefan Lassen er kommet til Graz 99ers i den østrigske liga, mens Philip Hersby stadig er klubløs.

Mads Bødker morgentræner i Rødovre Skøjte Arena under Jesper Duus sammen med bl.a. sin lillebror Mikkel Bødker og Mighty Bulls-målmanden Sebastian Dahm.

Mikkel Bødker forhandler fortsat med Phoenix Coyotes om en kontraktforlængelse.