Et af dansk ishockeys store navne, den ottedobbelte danske mester fra Østerbroklubben KSF, Guddi Høybye, er død, Han blev 83 år.

Den første DM-titel vandt han som 16-årig og yngste spiller i 1956, den sidste i 1970. Det kunne være blevet til flere titler, hvis DM-slutkampene på udendørsbanerne ikke var blevet aflyst på grund af vejret.

Guddi Høybye var med ved fem verdensmesterskaber med debut i 1962 i Colorado Springs i USA. Han var i 60erne mere end nogen anden Mr. Ishockey, dengang KSF nærmest var synonym med dansk ishockey.

I 1971 blev han hovedperson i sæsonens sidste kamp i Gladsaxe Skøjtehal, da han som anfører og formand for KSF trak holdet i anden periode i protest mod Gladsaxes »svinske og farlige spil«.

Den handling kostede ham to års karantæne, som dog senere blev sat ned til et år.

Da B.T. for nogle år siden interviewede Guddi Høybye, sagde han:

»Jeg har stadig rekorden som den spiller i dansk ishockey, der har fået den længste karantæne, men jeg fortryder ikke, at vi forlod isen. Det var ganske enkelt for farligt at fortsætte.«

Guddi Høybye var på mange måder en foregangsmand og hentede blandt andet de canadiske stjernespillere Richard David og Andy Roy til Danmark.

I 2017 blev han optaget i Danmarks Ishockey Unions Hall of Fame.

Guddi Høybye efterlader sig hustruen Annette og sønnen Christian. Han mødte Annette på isen på Peblingesøen.