Ishockey-legenden Bent Roland Hansen er død, 63 år. En målmand, der var langt forud for sin tid

Den første 100 landskamp-jubilar i dansk ishockey, den legendariske Gladsaxe-målmand Bent Roland Hansen, er død, 63 år.

Mere end nogen anden var han manden bag GSFs fem DM-titler i perioden 1967-75. En spiller, der var langt forud for sin tid. Og da B.T. i december 2006 satte alle tiders danske landshold, blev han valgt som målmand i konkurrence med navne som George Galbraith, Jan ”Sild” Jensen og Peter Hirsch.

– Jeg vil være et skarn, hvis jeg ikke føler mig beæret. Det er sjovt pludselig at blive mindet om de gode, gamle dage, sagde han ved den lejlighed.

Bent Roland Hansens force var hans skøjteløb, reaktionshurtighed og evne til at læse spillet. Med målmandsudstyr løb han lige så godt som de fleste markspillere.

– At jeg blev målmand skyldtes, at vi ikke havde nogen penge derhjemme. Skulle jeg dyrke sport, skulle det være gratis. Jeg havde ikke råd til skøjter. Men ville jeg stå på mål, fik jeg udstyret, mindedes han.

Allerede efter tre års træning fik han VM-debut på seniorlandsholdet som 17-årig.

– Der er en verden til forskel på niveauet i dag og dengang. Vi var amatører og lå og rodede rundt i C-gruppen. Ingen drømte om, at lille Danmark skulle komme til at spille med verdens største ishockeynationer. Jeg er imponeret af unge supertalentfulde spillere som Jannik Hansen og Frans Nielsen og husker, da jeg spillede med deres fædre (Bent Hansen, Rødovre, og Frits Nielsen, Herning, red.).

Bent Roland Hansen spillede sammen med Jesper Hviid en enkelt sæson i Gislaved i Allsvenskan i begyndelsen af 70erne og sluttede som 30-årig karrieren som spillende træner i Herlev.

Bent Roland Hansen var byggesagkyndig og efterlader tre børn. Han bisættes torsdag kl. 12 fra Søborg Kirke. Bagefter er der gravøl i Gladsaxe Skøjtehal.