Danmark skal igen være vært for VM ishockey.

Det sker i 2025.

»Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi ridder stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave,« lyder det ifølge TV 2 fra formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

Om seks år har Danmark lavet en aftale om at dele værtsskabet med Sverige - det sker bare syv år efter, at Danmark senest var (ene)vært for VM i ishockey sidste år.

Her blev en særdeles succesfuld turnering afviklet i Herning og København foran stuvende fulde tilskuerpladser. Dengang var der 520.481 tilskuere til 64 kampe, hvilket giver et snit på 8.132 tilskuere.

Ifølge TV 2 er aftalen blev præsenteret af på en IIHF-kongres, og nu mangler bare den egentlige godkendelse på en af de kommende kongresser.

Af de foreløbige planer fremgår det, at Sverige i 2015 bliver hovedvært for slutrunden.

Det vil sige, at kampene i den ene af de indledende grupper vil blive spillet i Danmark. Herefter vil to kvartfinaler blive spillet på dansk is.

Resten af kampene - og altså også semifinaler og finale - vil blive afviklet i Sverige.

Under den danske VM i 2018 blev kampene delt mellem Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København. I 2025 skal kampene på dansk grund spilles i én af de to haller. Det er endnu ikke afgjort, hvor det skal være.

»Uanset, hvor Danmark kommer til at spille på hjemmebane, er vi allerede begyndt at glæde os til 2025. Vi får et nyt sportsligt pejlemærke at forholde os til, for vi skal selvfølgelig kunne præsentere den bedst mulige vare for vores hjemmepublikum,« siger Henrik Bach Nielsen.

Det er heller ikke endegyldigt besluttet, hvilken svensk by der skal være VM-vært.

Danmark blev ved det stadig igangværende VM i Slovakiet slået ud i det indlende gruppespil.