Det danske ishockeylandshold kan glæde sig over, at de får mulighed for at benytte de danske NHL-spillere, når der skal spilles OL-kvalifikation til september 2016.

Det har tidligere været et problem, da kvalifikationen kolliderede med NHL-spillernes sæsonstart, men nu er det blev besluttet at rykke kvalifikationen til stor glæde for Dansk Ishockey Unions formand, Henrik Bach Nielsen.

»Det har været et langt forløb, men det er glædeligt, at det nu har båret frugt. Det har ikke været uden kamp at få forslaget igennem,« siger Henrik Bach Nielsen i en meddelelse på Ishockeyslandsholdets Facebook-side.

»De største lande er direkte kvalificeret og har selvsagt ikke stor fokus på øvrige landes kvalifikationsregler,« tilføjer han.

Danmark har lige nu Frans Nielsen, Mikkel Bødker, Jannik Hansen, Lars Eller og Frederik Andersen, der spiller i NHL. Så det er markante forstærkninger, der kan blive tilført landsholdet, når de skal forsøge at kvalificere sig til OL 2018i Pyeongchang i Sydkorea.

Der er 12 lande repræsenteret i  ishockey ved vinter-OL 2018. Det er drejer sig om de otte bedst rangerede på verdensranglisten efter VM i Tjekkiet til maj, værtslandet Sydkorea samt de tre vindere fra de tre OL-kvalifikationspuljer.