Med en sejr i forlænget spilletid fører Colorado Avalanche finaleserien i NHL og kan vinde Stanley Cup fredag.

I den fjerde kamp i finaleserien i NHL vandt Colorado Avalanche tidligt torsdag morgen dansk tid 3-2 over Tampa Bay Lightning efter forlænget spilletid.

Der står dermed 3-1 i Denver-holdets favør i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det hold, der først vinder fire kampe, vinder Stanley Cup, som finaleserien hedder, og kåres som sæsonens mester i den bedste nordamerikanske hockeyliga.

Tampa Bay Lightning fra Florida kom ellers bedst fra start med en 1-0-føring på mål af Erik Cernak efter blot 36 sekunder.

I anden periode fik Nathan MacKinnon udlignet til 1-1 for Colorado Avalanche, før svenske Victor Hedman igen bragte Tampa Bay i front med 2-1.

Men Florida-holdet formåede ikke at fastholde føringen, og knap tre minutter inde i tredje periode udlignede Andrew Cogliano til 2-2, der blev slutresultatet i den ordinære spilletid.

Godt 12 minutter inde i den forlængede spilletid blev Nazem Kadri den store helt for Colorado Avalanche, da han gjorde det til 3-2.

Næste og måske afgørende kamp i Stanley Cup spilles fredag på Colorado Avalanches hjemmebane, Ball Arena, i Denver.

Her kan hjemmeholdet sikre sig sit første mesterskab i mange år, hvis det vinder.

Colorado Avalanche har ikke vundet den prestigefyldte ishockeyturnering siden 2001. I samme periode har Tampa Bay Lightning vundet Stanley Cup tre gange - senest sidste år.