Rusland indhentede Canada flere gange i VM-kvartfinalen i København, men tabte alligevel efter forlængelse.

København. Canada er klar til at spille semifinale ved VM i ishockey i Danmark.

Efter en dramatisk kvartfinale i Royal Arena i København vandt canadierne gigantmødet mod Rusland med 5-4 efter forlængelse.

Russerne var ikke foran en eneste gang, men kom flere gange tilbage, inden det alligevel endte med canadisk sejr.

Kampen var et opgør mellem de to nationer, der har vundet suverænt flest VM-titler i historien.

Rusland har i alt 27 VM-titler, når man tæller de 22 med, som blev vundet af det daværende Sovjetunionen. Canada kan mønstre 26 VM-titler.

Canada kom foran efter knap fem minutter af første periode, da holdet var en spiller i overtal på isen.

Superstjernen Connor McDavid lagde pucken af til Colton Parayko, der hamrede den forbi Igor Sjestyorkin i Ruslands mål til 1-0.

Der blev ikke scoret yderligere i første periode, men i anden periode slog Canada til igen i powerplay.

Endnu en gang blev 21-årige Connor McDavid fra Edmonton Oilers noteret for en assist.

Han spillede pucken på tværs til Ryan Nugent-Hopkins, der scorede til 2-0.

De russiske OL-guldvindere var dog ikke rystede, og cirka et minut senere fik de reduceret til 1-2.

Artjom Anisimov forsøgte sig med en afslutning, som blev blokeret af Canadas målmand, Darcy Kuemper.

Fra en position bag målet fik Artjom Anisimov imidlertid sendt pucken ind til Ilya Mikheyev, der scorede.

Senere i anden periode var russerne igen på spil bag målet, og det resulterede i 2-2-udligningen.

Yvgeni Dadonov skøjtede om bag målet og sendte pucken bagud til Alexander Barabanov, der udlignede.

Så var holdene helt lige før tredje periode, hvor russerne måtte iværksætte flere comebacks.

Først scorede Kyle Torris til 3-2 for Canada, men russerne svarede omgående igen med 3-3-scoringen fra Sergej Andronov.

Canada kom igen foran, da Igor Sjestyorkin lidt unødvendigt måtte give en returpuck på en afslutning, og så fik Pierre-Luc Dubois scoret til 3-2 for Canada.

Igen var russerne hurtige til at svare igen, da Artjom Anisimov udlignede til 4-4.

Det skete med en høj baghåndsafslutning i det nærmeste målhjørne, hvor Darcy Kuemper ikke så helt skarp ud i Canadas mål.

De to hold måtte ud i forlængelse, hvor Canada scorede sejrsmålet i powerplay.

Connor McDavid sendte pucken ind foran mål, og Ryan O'Reilly styrede den i mål, og så var det helt slut for russerne.

Canada skal i semifinalen lørdag også spille i Royal Arena.

Her bliver det noget overraskende Schweiz, der er modstanderen.

Schweiz, der blev nummer fire i gruppe A, overraskede torsdag aften ved i Boxen i Herning at vinde 3-2 over Finland, der vandt gruppe B.

Finland kom planmæssigt foran 1-0 i første periode, men i anden periode overtog schweizerne showet med tre scoringer.

Finland fik lavet et enkelt mål i tredje periode, men det var ikke nok til at sikre forlænget spilletid.